Total ingrediente: 12 oua 12 linguri zahar 9 linguri faina 3 linguri cacao 300 lapte 650 frisca lichida + 6 linguri 1 plic crem ole ciocolata 1 plic crem ole vanilie 1 ciocolata primola cu lapte 1 ciocolata primola alba 300 gr ciocolata menaj 2 linguri unt
pt blatul rotund: 6 oua 6 linguri zahar 6 linguri faina Se separa ouale, se bat albusurile spuma pana se intaresc, apoi se adauga zaharul cate o lingura in timp ce continuam sa batem cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam galbenusurile cate unul si le incorporam cu telul (nu mixerul) cu miscari circulare de jos in sus, dupaceea adaugam faina cate o lingura si incorporam urmand acelasi procedeu.
Compozitia o impartim in 2 (eu cantaresc vasul inainte de a face compozitia, dupaceea cantaresc totul, scad greutatea vasului si impart la 2) turnam jumatate de compozitie intr-o tava de tort (28 cm) cu pereti detasabili pe fundul careia am pus hartie de copt si dam la cuptorul preincins la 160 grade pt 20 minute. Blatul il incercam cu scobitoarea daca iese curata inseamna ca e copt. Repetam si cu cealalta jumatate de compozitie. Astfel vom avea doua blaturi mai subtiri (puteti sa faceti un singur blat si sa-l taiati in doua)..
pt blatul dreptunghi: 6 oua 6 linguri zahar 3 linguri faina 3 linguri cacao Se separa ouale, se bat albusurile spuma pana se intaresc, apoi se adauga zaharul cate o lingura in timp ce continuam sa batem cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam galbenusurile cate unul si le incorporam cu telul (nu mixerul) cu miscari circulare de jos in sus, dupaceea adaugam faina si cacaua cate o lingura si incorporam urmand acelasi procedeu.
Se toarna toata compozitia intr-o tava dreptunghiulara unsa si tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pt 20 minute, facem proba cu scobitoarea si cand e gata o scoatem si il punem la racit. Dupa ce s-a racit taiem fasii late de 3 cm.
pt crema ciocolata neagra: 1 plic crem ole de ciocolata 150 lapte 250 frisca lichida 1 ciocolata primola cu lapte +3 linguri frisca lichida Un plic de crema Ole de ciocolata +150ml lapte+250 ml frisca lichida, amestecam bine cu mixerul, pana se ingroasa bine crema.
Intr-un vas mic rupem ciocolata bucatele +3 linguri frisca si topim bain mare sau la microunde, cand e fierbine (sa nu fiarba) amestecam bine, iar cand s-a racit incorporam in crema de ciocolata. pt crema de ciocolata alba: 1 plic crem ole de vanilie 150 lapte 250 frisca lichida 1 ciocolata primola alba + 3 linguri frisca lichida Fcem crema de ciocolata alba la fel ca pe crema de ciocolata neagra. Incepem sa montam tortul: Punem un blat rotund peste care intindem jumatate din crema de ciocolata.
Luam fasiile de blat de ciocolata le ungem cu crema alba, rulam o fasie ca pe o rulada si o asezam in picioare,
ungem latura ne unsa cu crema si rulam in jurul ei o alta felie de blat, continuam pana formam o spirala cu tot blatul de cacao.
Peste spirala punem cealalta jumatate de crema de ciocolata (daca v-a mai ramas crema alba, puteti s-o amestecati cu cea de ciocolata si mai adaugati 1 lingura cacao).
300 gr ciocolata menaj 150 gr frisca lichida 2 linguri unt Intr-un vas mic rupem ciocolata bucatele + frisca si topim bain marie sau la microunde, cand e fierbine (sa nu fiarba) amestecam bine si adaugam untul, dam la racit iar cand se ingroasa si devine vascoasa o intindem peste tort.
Dam tortul la rece peste noapte sau macar cateva ore.
DSC_0672
tort ciocolatos 064
tort ciocolatos 073
tort ciocolatos 073
tort ciocolatos 064
DSC_0672
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.