1 blat kinder – pingui:5 oua100 grame zahar1 pachet de zahar vanilat2.5 linguri cu varf de gris2.5 linguri cu varf de faina2.5 linguri cu varf de cacao2.5 linguri de miere de albine1,5 lingurite de praf de copt1 praf de sare25 ml. lapte135 ml. ulei
crema din:1 litru de smantana pentru frisca (milli hab tejsin am folosit eu)6 linguri de zahar pudra5 plicuri de intaritor pentru frisca4 linguri de sirop concentrat de menta30 de ml. de lichior de menta
glazura intre straturile de crema:200 de grame de ciocolata de lapte150 de grame de unt2 lingura de apa4 linguri de uleiglazura pentru finisarea prajiturii:250 de grame de ciocolata de lapte100 grame de unt3 linguri de ulei3 linguri de smantana pentru friscasirop (optional): 4 linguri de sirop de menta, 4 linguri de lichior de menta si apa rece pana la atingerea volumului de 150 de ml.Preparare: Pentru blat se separa ouale, se bat cele 5 galbenusuri cu zaharul si cu zaharul vanilat cateva minute pe viteza cea mai mare pana amestecul e o crema densa. Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare. Se adauga faina, praful de copt, cacao si grisul in compozitia de galbenusuri. Se amesteca usor, se adauga treptat laptele si uleiul si apoi mierea. Se amesteca usor cu cele 5 albusuri batute ca zapada (spuma tare) cu praful de sare. Compozitia finala este destul de lichida. Se toarna compozitia intr-o tava acoperita cu hartie de copt, care se coc in cuptorul cu ventilatie la 165 grade timp 12-13 minute sau la cel normal la 175 grade. (Imagini cu prepararea blatului la reteta kinder pingui).
Se lasa blatul sa se raceasca in tava. Intre timp, se prepara crema: smantana pentru frisca se bate spuma tare, se adauga zaharul praf si intaritorul (sa nu vi se para mult, pe plicul dr.oetker de intaritor de frisca scrie “pentru 0.2-0.25 litri de frisca, asa ca e chiar proportia corecta) si se mixeaza pana devine foarte tare (poza 1). Se adauga siropul de menta si lichiorul (poza 2) , se mixeaza bine si crema este gata (poza 3). Blatul racit se desprinde de hartia de copt, apoi se reaseaza pe aceeasi hartie, in tava in care s-a copt. Se insiropeaza cu siropul pregatit prin amestecarea ingredientelor specificate (daca se doreste sa fie insiropat) si se acopera cu o treime din crema. Se topesc pe foc foarte mic toate ingredientele pentru glazura intermediara (icare se pune ntre straturile de crema). Se lasa sa se raceasca pana are temperatura degetului, apoi se toarna 1/2 din glazura peste prajitura, intinzand-o rapid. Se da la tava la congelator aproximativ 10 minute, doar cat sa se intareasca glazura, apoi se acopera cu o alta treime de crema. Se netezeste bine crema si se toarna restul de 1/2 din glazura preparata, pastrata abia calduta. Tava se reintroduce la congelator pana ce se intareste al doilea stat de glazura. Se acopera cu ultima treime de crema mentolata si se taie prajitura in patratele, cu un cutit in permanenta inmuiat in apa clocotita. Se aseaza prajiturile pe un paltou mare, acoperit cu o coala curata de hartie de copt, usor distantate intre ele. Prajiturile se dau la congelator si intre timp se prepara glazura finala, topind toate ingredientele pe foc mic. Ciocolata este bine sa fie rupta in bucati mici, egale, ca sa se topeasca in acelasi timp, fara a fierbe glazura, care daca da in clocot ar putea sa se taie (depinde de calitatea ciocolatei). Se scot prajiturile din congelator si se toarna pe fiecare in parte cate o lingura de glazura, intinzand-o rapid si lasand sa se scurga ciocolata si pe margini. Se dau prajiturile glazurate la congelator pana se intareste glazura, apoi se transfera pe platoul de servit. Pe hartia de copt din tava in care s-au glazurat prajiturile se va scurge o cantitate de ciocolata topita. Aceasta se aduna si se retopeste, impreuna cu restul de glazura ramasa pe vas (eventual se adauga o lingura de apa) si se traseaza cu ciocolata topita linii subtiri deasupra prajiturilor, cu ajutorul seringii pentru ornat (acest decor e optional). Inainte de servire, se pot orna cu cate o frunzulita de menta proaspata: Se servesc reci, de la frigider, si parca a doua zi sunt si mai bune.
De senzatie,un deliciu,prajitura asta!
Felicitari si multumiri pentru tot ceea ce faci si ca ne impartasesti si noua din aceste minunatii culinare dulci!
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
Felicitari si multumiri pentru tot ceea ce faci si ca ne impartasesti si noua din aceste minunatii culinare dulci!