Ingrediente:
blat:100 gr biscuiti,200 gr ciocolata amaruie,100 gr unt,3 oua,100 gr zahar,4-5 linguri suc de portocale
compozitie:450 gr fructe de padure
crema:150 ml smantana dulce,250 gr mascarpone,50 gr zahar,1 plic zahar vanilinat
decor:2 plicuri tort gelee rosu,2 linguri zahar,250 ml suc de fructe de padure,100 ml apa
Pentru blat se zdrobesc
biscuitii.Se incinge cuptorul la 200
C.Se unge cu unt fundul unei forme de tort (26 cm).Se topeste ciocolata cu untul in bain-marie. Se separa ouale,albusurile se bat spuma.Galbenusurile se bat cu
zahar.Se toarna ciocolata topita si biscuitii.Deasupra se pun albusurile batute spuma si se omogenizeaza
toate.Se toarna compozitia in forma si se coace 25
min.Se scoate si se lasa la
racit.Se aseaza pe un platou si se insiropeaza cu sucul de
portocale.Se aseaza imprejur inelul formei de tort. Se prepara compozitia de fructe.Fructele se lasa la descongelat si scurs si dupa aceea se amesteca cu zaharul
pudra.Se amesteca smantana cu mascarpone,zahar tos,zahr vanilinat si se pune peste blat.Deasupra se pune compozitia de fructe. Se prepara jeleul din gelatina,suc,zahar si
apa.Se da in fiert si se lasa sa se racoreasca un pic si se torna peste fructeSe da tortul la rece ptr inchegare doua ore dupa care se scoate inelul.