Mixati ouale impreuna cu zaharul pana obtineti o crema omogena. Adaugati apoi faina si praful de copt. Mixati pana cand obtineti un aluat omogen. Puneti hartie de copt intr-o tava de 24×28 cm. Turnati aluatul obtinut si dati-l in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius timp de 25 minute sau verificati cu scobitoarea. Lasati blatul sa se raceasca complet.
Merele:
Curatati merele de coaja si dati-le pe razatoarea cu ochiuri mari. Inmuiati gelatina in apa timp de 15 minute, apoi puneti-o pe bain-marie sa se lichefieze. Puneti merele rase intr-o craticioara la foc mic impreuna cu zaharul. Amestecati usor merele si lasati-le pe foc pana cand se evaporeaza aproape complet sucul format, apoi turnati peste acestea gelatina lichefiata. Mixati pana cand se omogenizeaza, apoi luati merele de pe foc si lasati-le sa se raceasca.
Crema de vanilie:
Intr-un castron mixati o cana de lapte cu ouale, amidonul si faina (mixati bine sa nu ramana cocoloase). Restul de lapte se pun intr-o cratita la foc mic cu untul, zaharul, si zaharul vanilat. Cand compozitia incepe sa fiarba turnati in aceasta mixul obtinut anterior din lapte, oua, amidon, faina. Mixati continuu, pentru a nu se prinde, pana cand crema se ingroasa. Lasati crema de vanilie sa se raceasca complet.
Asamblare Prajitura cu mere si crema de vanilie:
Puneti pe un platou de prajituri blatul simplu, dupa ce s-a racit complet. Peste acesta intindeti compozitia de mere si gelatina, dupa ce s-a racit. Deasupra acesteia aranjati piscoturile. In final intindeti crema de vanilie obtinuta anterior. Deasupra radeti ciocolata alba si dark. Lasati Prajitura cu mere si crema de vanilie in frigider cel putin 8 ore, pentru a se inmuia.
14370363_552497961612502_7224641952006062397_n
14370363_552497961612502_7224641952006062397_n
14370363_552497961612502_7224641952006062397_n
14370363_552497961612502_7224641952006062397_n
14370363_552497961612502_7224641952006062397_n
14370363_552497961612502_7224641952006062397_n
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.