200 g de unt 300 g de smântână 0.5 pahar de zahăr 1 plic de vanilie (10 g) 5 g de praf de copt o priză de sare 4 pahare de făină
INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ ȘI CREMĂ
500 g de vișine 250 g de frișcă 300 g de smântână 0.5 pahar de zahăr 50 g de ciocolată
MOD DE PREPARARE
Aluatul. Amestecați untul moale cu vanilia și zahărul. Adăugați smântâna, sarea și praful de copt și amestecați bine compoziția cu ajutorul mixerului. Adăugați făina și frământați un aluat ferm. Dați aluatul la frigider pentru 1 oră. Împărțiți aluatul în 3 părți egale. Întindeți fiecare bucată de aluat într-o foaie dreptunghiulară cu lungimea de 50 cm și lățimea de 30 cm. Tăiați fiecare foaie, pe lățime, în fâșii egale (fiecare fâșie are 10 cm lățime și 30 cm lungime). În total, trebuie să obțineți 15 fâșii de aluat. Așezați pe fiecare fâșie de aluat câte un șir de vișine, fără sâmburi. Lipiți bine capetele de aluat deasupra fructelor (lipiți bine și marginile rulourilor, ca să nu se scurgă sucul). Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Tapetați tava cu hârtie de copt și așezați în ea rulourile cu vișine. Coaceți rulourile timp de aproximativ 30 de minute, până se rumenesc ușor. Lăsați rulourile să se răcească bine, înainte de asamblarea tortului. Între timp, pregătiți crema. Bateți frișca cu ajutorul mixerului, până se îngroașă. Adăugați apoi zahărul și smântâna și continuați să mixați până rezultă o cremă densă și omogenă. Asamblarea. Pe un platou plat, așezați 5 rulouri cu vișine, pe care le ungeți generos cu cremă, acesta fiind primul strat al tortului. Cel de-al doilea strat va fi compus din 4 rulouri cu vișină + cremă. Al 3-lea strat – 3 rulouri + cremă. Al 4-lea strat – 2 rulouri + cremă. Al 5-lea strat – 1 rulou + cremă. Ungeți bine tortul cu cremă (pe toate părțile). Decorați tortul cu ciocolată rasă. Dați tortul la frigider pentru cel puțin 2 ore (cu cât mai mult va sta la rece, cu atât se va îmbiba mai bine și va fi mai delicios).
24-1
prev2-2
24-1
prev2-2
24-1
prev2-2
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.