Pentru 12 briose ai nevoie de: 2 cani de faina jumatate de cana de unt topit (cred ca aprox 60 de gr solid, desi am pus dupa ochi si am nimerit) 1 cana de lapte trei sferturi cana de zahar 1 lingurita praf de scortisoara 2 lingurite jumatate de praf de copt 2 linguri cafea solubila (adica pulbere, nu preparata) 1 ou trei sferturi de cana de fulgi de ciocolata esenta de vanilie, putina sare Optional, poti prepara si o crema de cafea, cu care sa tartinezi briosele. Pentru aceasta, iti trebuie: 150 gr branza de vaci grasa 1 lingura de zahar jumatate de lingurita de cafea solubila esenta de vanilie un sfert de cana de fulgi de ciocolata Toate ingredientele pentru crema se pun in robotul de bucatarie sau in blender si se mizeaza bine. Se pune apoi crema intr-un vas acoperit si se da la frigider pana cand este servita. Daca o tii la temperatura camerei se usuca si se innegreste. In ce priveste briosele, ai nevoie de un castron mare in care sa amesteci faina, praful de copt, varful de sare, scortisoara. Intr-un ibric incalzesti laptele si apoi il torni intr-un alt bol peste cafeaua solubila. Adaugi untul topit in prealabil la bain-marie, oul si esenta de vanilie. Se amesteca bine si se toarna toate peste ingredientele solide din castronul mare. Nu se mixeaza prea tare ci doar cat sa se omogenizeze. Se adauga si fulgii de ciocolata. Se toarna in formele speciale de briose (fie ungi formele, fie te folosesti de hartiile pentru briose), umpland cam doua treimi. Se pun la cuptorul preincalzit la 190 de grade, pentru 20 de min. Testul scobitorii iti va arata o scobitoare putin umeda datorita ciocolatei din compozitie dar daca "palaria" briosei are o crusta crapata, este gata.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.