Pentru foi 6 oua un praf de sare 120 gr zahar 120 gr faina 40 gr unt Crema 3 oua 200 gr zahar 2 plicuri zahar vanilat 150 gr ciocolata neagra 1 + 1/2 ling. unt 250 gr unt 82% grasime, nesarat 2 linguri cacao 2 linguri zahar pudra Caramel 100 gr zahar MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Dobos:
Foi:
Intr-un bol mixam albusurile cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana se intareste. Galbenusurile le frecam cu untul topit si racit si le adaugam peste spuma. La final incorporam faina folosind o spatula si amestecand cu miscari usoare sa nu se lasa spuma.
Din aceasta compozitie coacem pe rand doua foi in tava mare de la aragaz, tapetata pe fund cu hartie de copt. Lasam la cuptor 12-15 minute la 175 de grade.
Foile le scoatem din tava si le indepartam hartia de copt.
Daca s-au racit complet, le punem una peste alta si la taiem in trei.
Si asa am obtinut 6 foi cate avem nevoie pentru Dobos.
Crema:
Intr-un vas rezistent la caldura amestecam ouale cu zaharul si zaharul vanilat si punem pe baie de aburi amestecand pana se topeste zaharul. Luam de pe foc si mixam cu mixerul.
Separat intr-un alt vas punem ciocolata rupta bucatele impreuna cu o lingura de unt si o topim pe baie de aburi. Lasam sa se raceasca putin (cat sa nu fie fierbinte) apoi o adaugam treptat peste compozitia de oua mixand de fiecare data.
Intr-un bol mixam untul cu zaharul pudra si cu cacaoa pana devine foarte cremos. La final impreunam cele doua compozitii adaugand din crema de ciocolata, cate putin, la crema de unt.
Asamblare:
Asezam pe un platou pima foaie si o ungem cu crema, apoi procedam la fel cu restul de 4 foi. In total 5 foi pt. ca una vine unsa cu caramel.
Ungem tot tortul cu crema si deasupra facem 16 moturi (8 pe o parte si 8 pe cealalta de-a lungul prajiturii) peste care urmeaza sa vina asezate feliile cu caramel.
Pentru caramel punem vasul cu zaharul pe foc si lasam sa se caramelizeze. Zaharul trebuie sa fie complet topit dar atentie sa nu fie ars.
Foaia de blat o taiem 4 (o sa fie mai usor de manevrat) si ungem pe rand cele 4 bucati cu caramel si fiecare bucata vine taiata in 4 cu un cutit trecut prin unt.
Asezam pe rand cele 16 felii cu caramel peste moturile cu crema.
Dam tortul la frigider 2-3 ore inainte de a-l servi.
TIPS-URI
1
Trebuie sa intindeti cu grija foile in tava pentru a avea cam aceeasi grosime
2
Indepartati cu grija hartia de copt pentru a nu rupe foile cand sunt inca usor caldute.
656x410_prajitura-dobos-351085
656x440_prajitura-dobos-351074
656x410_prajitura-dobos-351085
656x440_prajitura-dobos-351074
656x410_prajitura-dobos-351085
656x440_prajitura-dobos-351074
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.