Pentru blat: 5 oua 6-7 linguri zahar 5 linguri ulei 3 linguri faina 2 linguri cacao 1/2 plic praf de copt un praf de sare Pentru crema: 350 ml lapte 3 linguri faina 1 ou 200 g zahar 350 g cocos 300 g unt Pentru glazura: 500 g crema de ciocolata cu alune
Mod de preparare
Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri si se presara cate putina sare peste ambele.
Se bat albusurile spuma, apoi se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana se obtine o bezea ferma.
Galbenusurile se freaca bine cu sarea, apoi cu uleiul pana se obtine o compozitie ca maioneza.
Se adauga peste bezeaua de albusuri si se amesteca usor.
Faina se cerne impreuna cu cacaua si praful de copt si se adauga treptat in compozitia de blat.
Se tapeteaza tava(23/36 cm) cu ulei apoi se presara zahar si pe baza si pe peretii laterali si se intinde compozitia de blat in ea.
Se da la cuptor pentru 20 de minute la 175 de grade, sau pana cand blatul trece testul cu scobitoarea.
Pentru crema, se amesteca oul cu zaharul si un praf de sare, apoi se dilueaza cu laptele si se incorporeaza faina.
Se omogenizeaza bine si se fierbe la foc incet, amestecand continuu pana se ingroasa si clocoteste de doua-trei ori, apoi se adauga cocosul si se omogenizeaza din nou.
Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu untul spumat in prealabil cu o lingura de zahar, adaugand cate putin din unt peste crema si amestecand pana la omogenizare.
Crema se intinde peste blatul racit, apoi prajitura se da la rece 30 de minute.
Pentru glazura, se incalzeste usor crema de ciocolata, pe baie de aburi si se intinde peste crema de cocos racita.
Se da din nou prajitura la rece pana cand se intareste si crema de ciocolata.
13529181_300755660260862_4319601366709526469_n
13599900_300755666927528_2480513450841235330_n
13529181_300755660260862_4319601366709526469_n
13599900_300755666927528_2480513450841235330_n
13529181_300755660260862_4319601366709526469_n
13599900_300755666927528_2480513450841235330_n
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.