200 g unt nesarat, la temperatura camerei 200 g zahar 3 oua mari 1 lingurita esenta de vanilie 200 g migdale crude 100 g malai 2 portocale stoarse 1 lingurita apa de flori de portocale 1 lingurita praf de copt fara gluten 1 iaurt gras
Sirop:
250 ml suc proaspat de portocale (din 3-4 portocale) 30 ml apa de flori de portocale 5 betisoare de nucsoara zdrobite 125 g zahar golden caster
Mod de preparare:
Intr-un bol mare amesteca untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul, pana cand obtii o crema (nu te ingrijora ca este prea solida, intrucat zaharul se va topi la coacere). Bate ouale unul cate unul, iar apoi amesteca-le cu esenta de vanilie.
Intr-un bol mai mic, adauga migdalele crude, malaiul, zeama de portocale, apa de flori de portocale si praful de copt si amesteca-le. Toarna tot mixul intr-o tava de prajituri si baga-le la copt timp de 40-50 minute, pana cand suprafata devine maro deschis si prajitura devine omogena, desprinzandu-se de margini.
Scoate tava din cuptor, lasa prajitura sa se raceasca 10 minute, dupa care rastoarn-o pe o farfurie. Textura sa va fi usor zemoasa, destul de fragila, asadar manevreaz-o cu grija.Pentru realizarea siropului, pune toate ingredientele de mai sus intr-o tigaie speciala de sosuri si fierbe-le la foc mic spre mediu, pana cand se reduce zeama si incepe sa se intareasca usor. Acest proces ar trebui sa dureze aproximativ 10 minute, dupa care lasa-l la racit.
Cu ajutorul unei furculite, gaureste fin prajitura pe toata suprafata, dupa care adauga sirop cu generozitate.
Serveste o felie acoperita cu un bulgare de iaurt gras deasupra, peste care mai toarna putin sos.
cooking1
cooking1
cooking1
cooking1
cooking1
cooking1
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.