Ingrediente: 10 ouă, 10 linguri de zahăr, 200 g nucă măcinată, 4 linguri făină, un praf sare, un plic zahăr vanilat
Pentru cremă: 350 g unt, 250 g zahăr, 6 gălbenușuri, 200 ml lapte, o linguriță extract de vanilie, 6 linguri cacao, o ciocolată cu lapte, 3 linguri rom natural
Pentru sirop: 200 g zahăr, coaja de la 1-2 lămâi, 300 ml apă, miez de nucă coaptă pentru ornat
Mod de preparare: Se freacă gălbenușurile cu un praf de sare și se adaugă zahărul și vanilia. Se toarnă laptele cald și se fierbe la foc mediu. Când a început să se umfle și să capete consistență, se ia de pe foc. Pentru prepararea blatului – se freacă gălbenușurile cu un praf de sare și se bat albușurile spumă. Se adaugă zahărul în ploaie, gălbenușurile, nuca măcinată și făina cernută. Se încorporează ușor și se toarnă în forma de tort. Se coace la 120°C. Se freacă apoi untul, se amestecă cu crema de ou, se adaugă romul, vanilia, cacaua și ciocolata topită și răcită. Se pregătește siropul şi se răcește. Se însiropează blatul, se umple şi se îmbracă cu crema de ciocolată și se ornează cu jumătăţi de nucă și nucă de cocos.
reteta-tort-de-ciocolata-cu-nuci-620x370
reteta-tort-de-ciocolata-cu-nuci-620x370
reteta-tort-de-ciocolata-cu-nuci-620x370
reteta-tort-de-ciocolata-cu-nuci-620x370
reteta-tort-de-ciocolata-cu-nuci-620x370
reteta-tort-de-ciocolata-cu-nuci-620x370
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.