Ingrediente pentru un chec (in tava normala pentru chec): – 150g unt la temperatura camerei – 200g zahar tos – 2 oua mari – 200g faina – o lingurita praf de copt – un borcanel (125ml) iaurt natural – coaja + sucul de la o lamaie – o lingurita extract de vanilie – 250g capsuni proaspete
Incingem cuptorul la 180°C, tapetam cu unt si hartie de copt o tava pentru chec. Apoi spumam untul cu zaharul, pana avem o crema densa si zaharul e aproape topit. Adaugam ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Punem sucul si coaja de lamaie, iaurtul si extractul de vanilie. Le amestecam toate 2-3 minute la viteza medie. Punem apoi faina, cernuta impreuna cu praf de copt. Amestecam din nou. Compozitia pentru chec va avea textura unei inghetate usor topite. Este momentul sa adaugam capsunile, pe care le spalam bine, le curatam de codite si le taiem in sferturi. Nu amestecam capsunile cu mixerul pentru ca se zdrobesc, le incorporam in compozitia pentru chec folosind o spatula. Turnam apoi totul in tava pentru chec pe care am pregatit-o si dam la cuptor 50-60 minute sau pana trece testul scobitorii. Daca se rumeneste prea tare, acoperim cu o folie de aluminiu, pentru ca trebuie sa se coaca foarte bine si la interior, nu ajunge doar crusta de la suprafata.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.