INGREDIENTE PENTRU ALUAT
200 g de unt
o priză de sare
3 pahare de făină
1 pahar de iaurt
1 linguriță de praf de copt
vanilie sau zahăr vanilat
Notă: 1 pahar = 250 ml
INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ
500 g de vișine fără sâmburi
½ pahar de zahăr
Notă: 1 pahar = 250 ml
MOD DE PREPARARE
Pentru aluat: se cerne făina într-un castron, se adaugă sarea, praful de copt, se amestecă totul. Apoi se adaugă untul, se amestecă bine cu făină, se toarnă iaurtul și se frământă un aluat moale. Se adaugă încă un pic de făină dacă este necesar.
Se întinde aluatul într-un strat subțire, cu o grosime de 3 mm. Se taie fâșii de 20-30 cm lungime și 7-8 cm lăț
ime.Se pun vișinele într-un rând în mijlocul fiecărei benzi, se presară cu zahăr și se rulează.e pun în tava de copt salamurile umplute cu vișină, în formă de spirală și se coc la temperatura de 200 de grade până capătă o culoare aurie (aproximativ 30-40 de minute).Se scoate plăcinta din tavă și se presară din belșug cu zahăr pudră.