1 cana faina 50 g zahar 1/2 cana fulgi de nuca de cocos 75 g unt Pentru crema: 1 cutie lapte condensat indulcit (397 g) Pentru glazura: 100 g ciocolata amaruie 50 ml smantana pentru frisca 50 g unt
Mod de preparare Felii de caramel cu ciocolata:
Mai intai vom prepara crema, pentru ca necesita un pic de timp.
Turnam laptele condensat intr-un vas termorezistent. Acoperim vasul cu folie de aluminiu, apoi il punem intr-un alt vas sau tava cu apa. Se da la cuptor pentru cca 1 ora, pana laptele se caramelizeaza. Se scoate vasul din cuptor si se lasa la racit.
Intr-un castron amestecam faina cu nuca de cocos, zaharul si un pic de sare. Turnam untul topit si omogenizam amestecand bine cu o lingura. Vom obtine o compozitie sfaramicioasa. Punem intr-o tava detasabila (20/20 cm), repartizam uniform pe toata suprafata tavii, apoi tasam bine cu lingura pana obtinem un blat compact. Dam la cuptor la foc mediu pentru 10-15 minute. Scoatem tava si punem deasupra crema caramel. Dam din nou la cuptor pentru alte 15-20 de minute. Se lasa la racit.
Topim ciocolata la foc mic cu smantana pentru frisca si untul. Aducem compozitia la punctul de fierbere, dam deoparte, omogenizam, apoi lasam sa se raceasca.
Turnam glazura de ciocolata peste prajitura si portionam dupa dorinta.
felii-de-caramel-cu-ciocolata-1
felii-de-caramel-cu-ciocolata-3
felii-de-caramel-cu-ciocolata-4
felii-de-caramel-cu-ciocolata-5
felii-de-caramel-cu-ciocolata-6
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.