4 ouă mari sau 5 mai mici 200 g unt cu minim 80% grăsime 125 ml lapte cu 3,5% grăsime 200 g zahăr tos 60 g cacao de bună calitate 250 g făină albă tip 000 10 g praf de copt Un vârf de cuțit de sare Ingrediente pentru crema de dulceață de lapte:
300 g de unt cu minim 80% grăsimea la temperatura camerei 600 g dulceață de lapte Ingrediente adiacente cremei:
100 g biscuiți cu cacao 300 g dulceață de coacăze/afine/zmeură/etc Ingrediente pentru glazură:
120 ml smântână pentru frișcă din lapte 200 g ciocolată cu 70% conținut de cacao 200 g dulceață de lapte Mod de prepare pentru blat:
Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius.
Tapetăm fundul unei tăvi de 24/24 cm cu hârtie de copt.
Separăm ouăle.
Într-un castron amestecăm făina cu praful de copt și le cernem.
Într-o craticioară punem laptele, zahărul, cacaua, untul și le încălzim pe foc, atât cât să se topească zahărul și untul. Lăsăm să se răcească complet.
Punem untul cu cacaua și zaharul Adăugăm gălbenușurile și omogenizăm bine.
Încorporăm ouale Batem albușurile spumă cu praful de sare până obținem o consistentă fermă.
Batem albușurile spuma Acum încorporăm și făina în compoziția de cacao. Omogenizăm.
Încorporăm faina În 3 tranșe încorporăm în albușurile spumă compoziția de cacao și amestecăm ușor cu ajutorul unei spatule de Silicon.
Încorporăm treptat compoziția de ciocolata Turnăm în tavă și dăm la cuptor pentru 38-40 de minute sau până trece testul scobitorii. Nu coaceți mai mult că se va întări prea tare blatul.
Turnăm in tava Scoatem blatul din cuptor și îl punem pe un grătar să se răcească complet.
Mod de preparare pentru crema de dulceață de lapte:
Primul lucru de care ne vom ocupa este laptele condensat pe care îl vom pune cu tot cu cutie la fiert pentru 2 ore, într-o oală cu apă. Neaparat pe timpul fierberii conserva trebuie sa fie acoperită. După trecerea timpului de fierbere, scoatem cutia afară și o lăsăm să se răcească pentru minim 2-3 ore în funcție și de cât de cald este în bucătărie. Eventual după temperare o punem la frigider pentru o oră. În fotografie apare orientativ cum se face, însă dumneavoastră veți pune 2 cutii la fiert.
D6FD128B-79EB-4489-808F-20AD910645FC.jpeg
607033B8-DC70-4D23-B2BD-2B8CA4A4512A.jpeg
Spumăm untul și adăugăm dulceața de lapte, mixăm până obținem o cremă ușor aerată și consistentă.
Spumam untul și adăugăm dulceața de lapte Sfărmăm biscuiții, astfel încât să obținem un amestec ușor grosier. După cum se poate vede în fotografie, eu am pus jumătate de biscuiți cu cacao și jumătate de biscuiți Oreo, pentru contrast.
Sfărmăm biscuiți Asamblare:
După răcire tăiem “burta” blatului și o dăm deoparte, apoi tăiem în 2 părți egale.
Taiem burta Punem un blat și ungem cu jumătate din cantitatea totală de dulceață de coacăze.
Ungem blatul cu dulceața Jumătate din crema de dulceață de lapte
Punem jumătate din crema Distribuim uniform biscuiții și îi presăm ușor în cremă, apoi cealaltă jumătate de crema de dulceață de lapte.
Tin a doua jumătate de crema de dulceața Distribuim din loc în loc dulceața de coacăze rămasă.
Distribuim dulceața rămas Punem al doilea blat, presăm ușor atât cât să facă priză și dăm deoparte.
Mod de preparare pentru glazura de ciocolată cu dulceață de lapte:
Punem smântâna la înfierbântat iar când dă în clocot adăugăm ciocolata, lăsăm 2-3 minute și omogenizăm.
Înfierbântăm laptele și adăugăm ciocolata Încorporăm și dulceața de lapte rămasă care trebuie musai să fie la temperatura camerei și amestecăm bine până obținem o compoziție fină și omogenă.
Încorporăm dulceața de lapte Ungem partea superioară a prăjiturii cu glazura de ciocolată și dăm la rece, musai până a doua zi.
Turnăm glazura Iar de aici nu îmi rămâne decât să vă doresc Spor la treabă și poftă bună!
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.