Ingrediente Primul strat 250 g biscuiti simpli 170 g ciocolata amaruie 150 ml smantana pentru frisca 1 lingurita esenta de rom Ingrediente crema 540 g crema de branza 250 g unt 110 g zahar pudra 100 g nutella 17 buc biscuiti cu cacao 7 buc biscuiti Oreo 1 lingurita extract de vanilie
1.Rupem biscuitii simpli dupa care transferam ciocolata intr-un bol peste care punem smantana pentru frisca.Bagam bolul in cuptorul cu microunde pentru un minut si jumatate cu verificare la fiecare 30 de secunde. 2.Amestecam bine dupa ce scoatem bolul cu ciocolata si smantana din cuptorul cu microunde.Adaugam esenta de rom si amestecam dupa care adaugam acest mix peste biscuitii simpli. 3.Dupa ce am amestecat biscuitii simpli cu mixul de ciocolata,ii vom pune in tava in care vom asambla prajitura.Tava este tapetata cu hartie de copt si are dimensiunile de 20/30 cm.Distribuim amestecul cu biscuiti pe toata suprafata tavii si presam cat putem de bine pentru a nu avea spatii goale si denivelari.Bagam tava la frigider timp in care ne ocupam de crema. 3.Punem untul in bolul mixerului,acesta este la temperatura camerei si are o grasime de 82%.Adaugam zaharul pudra si le mixam,puteti freca untul cu zaharul pudra si cu ajutorul unei spatule sau linguri de lemn.Adaugam extractul de vanilie(vezi aici reteta extract de vanilie de casa) dupa care punem si crema de branza treptat pana cand o vom termina.In tot acest timp mixam continuu la viteza medie.(daca aveti un robot stand mixer puneti pe treapta 6 din 10) 4.Aceasta baza de crema o impartim in doua parti egale,in una punem biscuitii Oreo pe care ii vom rupe in bucati mici dar nu ii vom zdrobi,ne dorim scantei negre in crema. 5.Amestecam prima parte de crema cu bucatelele de Oreo dupa care punem nutella in a doua parte de crema si amestecam pana la omogenizare.Scoatem tava de la frigider si punem crema cu Oreo,o distribuim si nivelam. 6.Asezam biscuitii cu cacao peste crema si ii presam putin pentru a avea biscuitii la acelasi nivel.Urmatorul strat va fi format din crema cu nutella,o distribuim pe toata suprafata dupa care o nivelam. 7.Decoram prajitura cu ciocolata razuita,dar aceasta este optionala.Daca doriti puteti sa optati pentru glazura,butoni de ciocolata,nuca macinata sau nuca de cocos.Bagam tava la frigider pentru o ora sau la congelator pentru 30 de minute dupa care se poate taia si servi.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.