Ingrediente pentru foi: - 7 oua - 250 g zahar - 200 g faina - 1/2 lingurita praf de copt Ingrediente pentru crema: - 250 g zahar pudra - 200 g margarina - 200 ml lapte - 50 g faina - 30 g cacao Ingrediente pentru glazura : - 150 g zahar tos
pregatirea foilor: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul. Dupa ce s-a obtinut spuma de albausuri, se adauga trptat galbenusurile amestecand dupa fiecare. Se adauga apoi in compozitie treptat faina, praful de copt.Din compozitia obtinuta se coc 6 foi, pe dosul unei tavi unsa cu margarina si tapetata bine cu faina. Pentru crema se amesteca laptele rece cu faina, apoi se pune vasul la foc potrivit. Se amesteca in continuu, pana ce compozitia se ingroasa ca o maioneza. Dupa ce crema devine de consistenta maionezei, se adauga cacaoa, se amesteca bine bine de 2 - 3 ori, se ia apoi vasul de pe foc si se da la rece.Margarina se freaca cu zaharul pana devine spumoasa. Dupa ce s-a racit compozitia cu cacao se amestecacele doua creme. Se ansambleaza apoi dobosul: o foaie, un rand de crema, astfel incat se incepe si se termina cu foaie coapta. (ultima se mai incalzeste inainte de a pune glazura peste ea). Deasupa prajiturii se pune glazura procedand astfel: Se caramelizeaza zaharul pentru glazura. Ultima foaie se pune pe dosul tavii si se da la cuptor. Caramelul se toarna peste foaia calda. Se intinde cu un cutit cald. Un alt cutit cu muchia groasa se incalzeste in foc, se trece printr-o bucata de margarina, si cu el se imparte foaia glasata in bucati dreptunghiulare sau cum vrem sa taiem prajitura. Foaia se pune peste restul prajiturii si peste primele semne se taie foaia complet.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.