4 banane coapte, curăţate (aproximativ 380 g) 200 g făină 1 ½ linguriţă praf de copt ½ linguriţă bicarbonat de sodiu 1 praf de nucşoară măcinată 1 praf de sare 75 g zahăr brun 60 ml ulei 3 linguri nucă tocată Chec cu nuci şi banane – Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul la foc potrivit, ungi o tavă de chec cu ulei şi toci nucile în bucăţi mai mici. Într-un bol mediu, cerni făina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, nucşoara şi sarea şi dai amestecul deoparte. Separat, într-un alt vas, pasezi bananele şi te asiguri că nu rămân bucăţi mari. Adaugi zahărul şi uleiul peste banane şi amesteci bine, până la omogenizare. Odată ce uleiul şi zahărul au fost încorporate, pui treptat ingredientele uscate, până obţii o compoziţie care se ţine. Apoi încorporezi nucile tocate. Torni aluatul în tava de chec unsă în prealabil şi o dai la cuptor aproximativ 25-35 de minute, până trece testul scobitorii. Ca să păstrezi checul proaspăt, îl ţii într-un recipient etanş.
chec-cu-nuci-si-banane-580x400
chec-cu-nuci-si-banane-580x400
chec-cu-nuci-si-banane-580x400
chec-cu-nuci-si-banane-580x400
chec-cu-nuci-si-banane-580x400
chec-cu-nuci-si-banane-580x400
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.