200 g biscuiti petit beurre 2 linguri rase cacao 130 g unt topit 1 plic zahar vanilat
Ingrediente crema de mascarpone
200 g ciocolata lapte 250 g mascarpone 1 conserva ananas bucati Sunfood 2 linguri zahar + 40 g unt + 4 linguri suc de ananas (pt caramel) 75 g nuci 1 lingurita scortisoara 450 ml smanatana indulcita pentru frisca
Mod de preparare – Cheesecake cu ananas, nuci si scortisoara
Pentru baza cheesecake-ului, amestecam biscuitii macinati foarte fin cu cacaua, zaharul vanilat si untul rece topit, pana la omogenizarea completa. Punem un cerc detasabil pe un platou si il umplem cu mixul de biscuiti si unt. Il presam foarte bine pana cand obtinem un strat uniform.
Introducem platoul in frigider pana cand preparam crema de mascarpone. Pentru crema de mascarpone, scurgem ananasul si apoi il taiem in bucati micute. Topim untul intr-o tigaie antiaderenta, adaugam bucatile de ananas si zaharul si amestecam bine. Cand zaharul s-a topit complet, adaugam 4 linguri de suc de ananas si amestecam. In momentul in care ananasul s-a inmuiat, stingem focul si il lasam sa se raceasca complet. Topim ciocolata la bain-marie si o lasam sa se raceasca. Amestecam branza mascarpone cu ciocolata topita rece si apoi incorporam frisca mixata foarte bine, amestecand de jos in sus, cu grija.
La sfarsit adaugam ananasul rece, nucile taiate in bucati potrivite si scortisoara. Amestecam pana la omogenizare. Scoatem cercul din frigider si formam un strat uniform de crema peste stratul de biscuiti. Nivelam cu grija si introducem cheesecake-ul in frigider pentru 1-2 ore. Dupa ce crema s-a intarit suficient, indepartam cercul detasabil, si, daca dorim, ornam cheesecake-ul cu putina ciocolata topita. Il servim cu pofta pentru ca este delicios! Pofta buna!
mod-preparare-cheesecake1
crema-cheesecake
mod-preparare-cheesecake1
cheesecake-ciocolata-ananas-copy
felie-cheesecake
cheesecake-ciocolata-ananas-copy
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.