Blat: 4 oua, 100 gr. zahar, 4 linguri faina, 2 linguri cacao, 100 gr. unt, un praf de sare, un praf de copt. Cernem intr-un bil faina, cacaua si praful de copt si amestecam , lasam deoparte. Untul la temperatura camerei , se mixeaza cu zaharul si sarea pana devine spumos, apoi se adauga cate un ou si se mixeaza dupa fiecare , dupa ce am adaugat toate ouale, se adauga treptat din mixul de faina si cacaua, se mixeaza dupa fiecare adaugare, obtinem compozitia de blat si turnam in tava de copt tapetata cu unt si faina. Tava mea are 34 cu 23 cm. Crema vanilie: 6 galbenusuri , 400 ml. lapte, 1 plic gelatina(10 gr.) 200 gr. zahar pudra,2 zahar vanilat, 2 lingurite amidon, 250 ml . smantana pentru frisca, 1 lingurita esenta vanilie. Punem laptele si zaharul vanilat la incalzit, galbenusurile se mixeaza cu zaharul pudra. pana isi tripleaza. volumul, apoi se adauga amidonul si se amesteca, turnam laptele caldut peste compozitia de galb. si amestecam cu telul, punem la foc crema amestecand continuu pana se ingroasa, crema fiarta se da prin sita asa fierbinte ca sa ramana fina, dupa 5 min. se adauga gelatina hidratata si se amesteca ca sa se dizolve gelatina , apoi lasam la racit. Mixam smantana pentru fisca si adaugam in crema de galb. tot cate putin amestecand usor de jos in sus. ( smantana trebuie sa fie foarte rece) Insiropam putin blatul cu sirop de zahar ars si apoi adaigam crema de vanilie peste blat, nivelam crema si dam la frigider cateva ore. Peste crema de vanilie se aseaza un strat de frisca batuta si se pune din nou la frigider. Sos caramel. Topim 100 gr. zahar pana devine auriu apoi adaugam 50 gr. unt si amestecam energic , apoi adaugam 50 ml. smantana pentru frisca, amestecam si luam de pe foc , lasam caramelul la racit , apoi folosim pentru decor.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.