INGREDIENTE: Ingrediente foi (3foi): 6 oua 150 g unt 200 gr zahar 300 gr faina 1 praf copt 200 ml iaurt Ingrediente crema: 400 ml lapte+100ml 200 gr zahar 2oua 4 linguri corn flour 200 gr ciocolata neagra 200 gr unt
Mod de preparare:
Batem galbenusurile cu zaharul pana se albesc ,adaugam untul si iaurtul/Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in galbenusuri.
Albusurile se bat spuma si le adaugam compozitiei cu o paleta ,amestecand usor.
Se imparte compozitia in 3 parti .Daca doriti foi subtiri ,mai subtiri decat cele din foto ,coaceti foile in tava de aragaz ;daca le doriti mai inalte faceti ca mine, intr-o tava de 20 / 30 cm.
Se fac trei foi in tava cu hartie de copt.Foile se coc la 180 grade pana se rumenesc putin, cam 15 minute.
Crema: punem cele 400 ml lapte la fiert impreuna cu zaharul si ciocolata.Laptele ramas se amesteca cu ouale si corn flour-ul.Cand laptele cu ciocolata incepe sa fiarba adaugam laptele cu ou si cornflour si amestecam continuu sa nu se prinda ,pana se formeaza o budinca consistenta.
Untul se bate spuma si se incorporeaza cremei numai dupa racire completa.Crema obtinuta se imparte in trei si se umplu foile.
Prajitura trebuie sa stea cel putin o noapte la frigider,a doua zi este buna,a treia zi este excelenta, a patra zi se lasa cu bataie pentru ultimele bucati :)))))
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.