Pentru aluat: 400 gr faina de grau 25 gr drojdie proaspata 50 gr zahar pudra 250 ml lapte sare 100 ml ulei de gatit
Pentru umplutura: 200 gr seminte de mac 150 gr zahar pudra 125 ml apa coaja rasa de la o lamaie 1 lingurita scortisoara 1 ou putin susan
Ingrediente:
Aluat: 1. Dizolva drojdia si zaharul in jumatate de cantitate de lapte. 2. Pune drojdia dizolvata intr-un lighean mai mare si adauga restul de lapte, sarea, faina si uleiul. Framanta, acopra aluatul si lasa-l intr-un loc caldut circa o ora.
Umplutura: 3. Pune apa cu zaharul la fiert. 4. Amesteca scortisoara cu semintele de mac si cu coaja de lamaie. 5. Pune mixul in sirop, amesteca pentru a se omogeniza si opreste focul dupa ce apa s-a cam evaporat.
6. Imparte aluatul in mai multe bucatele. Trece cu sucitorul peste fiecare ca sa le transformi in foi mai subtiri. 7. Pune in mijlocul fiecarei foi 2-3 linguri de umplutura, apoi prinde marginile foarte bine. 8. Taie placinta astfel formata cu un cutit, ca-n imaginea de mai jos. 9. Intoarce putin fiecare "petala" din placinta. 10. Tapeteaza o tava cu hartie de copt, pune placintele in ea, unge-le cu ou batut, presara susan si baga-le in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru 15-20 de minute.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.