Tiramisu cu ciocolata este unul din deserturile mele preferate. Simplu si rapid de preparat, avand la baza combinatia perfecta dintre mascarpone, frisca, cafea si ciocolata, din acest desert nu ramane niciodata nimic in tava.
INGREDIENTE: (pentru 12 portii)
300 g piscoturi 500 g mascarpone 6 galbenusuri 200 ml frisca lichida 150 g zahar pudra 1 lingurite cacao 200 ml cafea espresso 50 ml lichior de ciocolata 100 g ciocolata rasa 50 g ciocolata topita
PREPARARE:
In primul rand pregatim o cafea tare (espresso), pe care o lasam la racit. Mixam galbenusurile cu zaharul pana obtinem o crema spumoasa, de culoare foarte deschisa. Adaugam mascarpone cate putin si continuam sa mixam pana obtinem o crema compacta. Adaugam frisca batuta spuma tare, cate putin, lasand mixerul sa isi faca treba la viteza medie-mare. In final adaugam 1 lingurita rasa de ness si ciocolata topita, apoi amestecam rapid. Punem crema la frigider pana pregatim piscoturile. Piscoturile le inmuiem in cafeaua racita si amestecata cu lichiorul de ciocolata, avand grija doar sa le trecem prin cafea, fara sa le imbibam prea tare. Punem un rand de piscoturi intr-o tava, un vas cu margini mai inalte, sau chiar pe un platou. Presaram peste acestea putina ciocolata rasa. Peste primul strat de piscoturi turnam jumatate din crema.Aranjam inca un strat de piscoturi si inca un rand de crema. Punem vasul la rece pentru cateva ore, sau peste noapte. Inainte de a servi tapetam cu pudra de cacao si restul de ciocolata rasa.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.