4 oua de marime medie 200 g zahar 200 g faina 5 linguri ulei 1 lingurita praf de copt 1 lingura coaja de lamaie 1 fiola esenta de vanilie putina sare Glazura: 200g unt 200g zahar 80g cacao 200ml lapte o fiola esenta de rom Pentru décor: 150 g nuca macinata 100 g fulgi de cocos
Blat: Spargem ouale intr-un bol, punem un praf de sare peste ele si incepem sa le mixam. Adaugam zaharul in 3-4 reprize si mixam pana acesta se topeste si ouale isi dubleaza volumul.Turnam uleiul lingura cu lingura, apoi adaugam esenta si coaja de lamaie. Cernem faina cu praful de copt si le adaugam treptat in compozitia de mai sus. Amestecam usor cu o spatula (lingura),de jos in sus. Turnam compozitia astfel obtinuta intr-o tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt. Introducem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru aproximativ 30 de minute, pana blatul trece testul scobitorii. Cand este gata, il lasam sa se raceasca apoi indepartam marginile si il taiem in dreptunghiuri. Glazura: Punem intr-o craticioara zaharul amestecat cu cacaoa.Turnam laptele si omogenizam cu telul. Punem craticioara pe foc mic si amestecam ca sa se topeasca zaharul. Adaugam untul, iar cand acesta s-a topit dam craticioara deoparte si adaugam esenta. Lasam glazura sa se raceasca putin.
Luam fiecare dreptunghi de pandispan,il inmuiem in glazura calduta, apoi il tavalim prin nuca de cocos sau nuca macinata. Sunt absolut delicioase!
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.