Ingrediente:
- 250 g martipan
- 6 oua M
- 150 g ciocolata amaruie
- 75 g unt
- 50 g lapte condensat
- 40 g faina
- 2 lingurite pline praf de copt
baton cioco-martipan
- 100 g martipan
- 100 g ciocolata amaruie
Preparare:
Etapa 1: Se face intai batonul de ciocolata si
martipan.Se incalzeste ciocolata pe baie de apa,dupa care se toarna peste martipan si se amesteca bine. Pasta rezultata se trece pe o folie de plastic si cu ajutorul acesteia i se da forma de baton avand lungimea formei in care se va coace checul. Se da la rece.
Etapa 2: Ouale se bat cu furculita si se trec prin sita - rezulta aprox 275 g. Ciocolata se topeste pe baie de apa (sau se pune cateva minute la microunde).Se topeste si untul putin - sa fie ca smantana care curge.
Etapa 3: Faina se cerne impreuna cu praful de copt. Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la 190°C.Martipanul se desface intr-un castron mai mare.
Etapa 4: Se adauga treptat ouale, mixand. Se continua mixarea pana compozitia devine spumoasa si
lucioasa.Se toarna ciocolata topita in 2 reprize, apoi laptele condensat, mixand de fiecare data.
Etapa 5: Se adauga faina "in ploaie", se amesteca cu o lingura sau cu o paleta; se toarna si untulsi se omogenizeaza. Se toarna 1/2 din compozitie in forma, in centru se aseaza batonul de ciocolata,si totul se acopera cu restul de crema.
Etapa 6: Se da la cuptor pentru 30~40 min. sau pana se face. Se incearca cu scobitoarea, dar aceasta nu se va infige chiar in centrul checului fiindca va trece prin batonul de ciocolata si va iesi mereu "umeda" .Cand e gata sa lasa putin sa se racoreasca, dupa care se rastoarna pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet.
Etapa 7: Se unge cu putin gem de caise incalzit si trecut prin sita, apoi se pudreaza cu migdale macinate fin (sau se poate imbraca in ciocolata alba).