Pentru paleuri: 200 g unt 150 g zahar (pudra) 4 oua 400 g faina 5 g praf de copt coaja de lamaie Finesse Pentru crema de lamaie: 3 galbenusuri 3 linguri zahar 2 linguri faina 300 ml lapte 75 g unt zeama de lamaie dupa gust putina esenta de vanilie
Mod de preparare Paleuri cu crema de lamaie:
Paleuri:
Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si coaja de lamaie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar.
In crema de unt adaugam ouale, unul cate unul, si mixam bine dupa fiecare. Adaugam urmatorul ou abia dupa ce cel de dinainte este bine incorporat.
Pregatiti ouale dinainte, spargeti-le intr-un bol. Pe langa faptul ca vor fi mai usor de adaugat in compozitie, nu mai faceti pauza in mixare evitand astfel „taierea” cremei de unt
Peste aceasta compozitie cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam bine cu o spatula, pana la omogenizare.
Punem compozitia intr-un posh la care am atasat un dui cu varf rotund si spritam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu intre ele, pentru ca se vor „intinde” destul de mult la copt.
Se coc in cuptorul preincalzit la foc mediu pentru cca 15 minute, pana se rumenesc usor. Se lasa sa se raceasca, apoi se dezlipesc de pe hartia de copt.
Pornind de la reteta de baza a cremei de vanilie am preparat crema de lamaie:
Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga faina si se omogenizeaza. Turnam laptele amestecand usor, sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc mic sau la baie de aburi. Fara sa dea in clocot, fierbem compozitia la foc mic, pana se ingroasa, amestecand continuu cu un tel. Se da deoparte si se pune untul taiat bucatele. Se amesteca bine pana la omogenizare.
Crema se lasa sa se racoreasca, timp in care se amesteca din cand in cand cu telul, sa nu se formeze pojghita. Peste crema racorita se pune o folie alimentara, direct pe suprafata cremei si se da la frigider pana este bine racita si se intareste.
Crema racita se mixeaza bine si se acreste dupa gust cu zeama de lamaie. Pune si putina esenta de vanilie. Va avea un gust mai bun
paleuri-cu-crema-de-lamaie-8
paleuri-cu-crema-de-lamaie-8
paleuri-cu-crema-de-lamaie-8
paleuri-cu-crema-de-lamaie-8
paleuri-cu-crema-de-lamaie-8
paleuri-cu-crema-de-lamaie-8
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.