Prajitura Margherita Blat(2 bucati) -6 oua -200 gr zahar -80 ml ulei -100 ml lapte 3,5% -50 gr unt 82% -1 plic zahar vanilinat -50 gr cacao -150 gr faina tip 550 -15 gr praf de copt -80 gr ciocolata neagra topita si racita -un praf de sare
Crema -500 gr mascarpone -300 gr piure de fructe exotice(merge si capsuni,zmeura,piersici ,caise) -150 gr zahar praf -500 ml frisca lichida Mascarpone se amesteca usor cu zaharul si 300 gr piure de fructe Frisca se mixeaza si se adauga usor in crema Se lasa 30 minute la rece
Piure -500 gr fructe exotice -200 gr zahar -20 gr gelatina Fructele se fierb cu zaharul cateva minute Se paseaza cu un blender si se trec prin sita Se lasa putin la racorit iar cand este calduta se pune gelatina hidratat si se amesteca pana se topeste. Se lasa la racit in frigider pana la intrebuintare
Decor -100 gr ciocolata neagra -50 ml frișcă -1 lingura untura de cocos Ciocolata se topeste impreuna cu untura de cocos si frisca Se lasa la racit si se pune in pos
-Avelina(100 gr mascarpone+100 ml frișcă ) Mascarpone se mixeaza impreuna cu frisca
-bucati de piersica din compot
Sirop -150 zahar -75 ml apa -esenta de portocala Zaharul cu apa se fierb 10 minute si la urma cand este rece se pune esenta
Preparare blaturi Galbenusurile se mixeaza cu 150 gr zahar si zaharul vanilinat pana isi dubleaza volumul si se albesc Se adauga treptat untul si uleiul Faina se amesteca cu cacaoa ,praful de copt Se pune amestecul de faina peste galbenusuri si se mixeaza Se pune laptele si la urma ciocolata topita Se mixeaza mine Albusurile se mixeaza cu sarea si cu restul de zahar Se incorporeaza albusurile in amestecul de galbenusuri cu o spatula Pregatim doua tavi tapetate cu hartie de copt si impartim compozitia in doua parti egale Se coc pe rand la 160 grade pana sunt gata Se lasa la racit.
Montare prajitura
Crema se imparte in 3 parti egale Punem un blat si-l insiropam putin si punem restul de piure ramas Peste piure punem doua parti din crema si nivelam bine Punem ultimul blat putin insiropat si ultima parte de crema Peste crema acoperim cu nuca de cocos Bagam prajitura la rece pana a doua zi A doua zi portionam prajitura in bucati patrate Punem glazura de ciocolata pe fiecare bucata in dungi verticale si orizontale Facem in mijloc cate o avelina si o bucata de fruct taiata peste avelina!
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.