Foi 2 oua mari 70 gr unt 70 gr zahar 70 gr miere de albine 3 linguri cacao rase nu cu varf 500 gr faina tip 000, in plus 50 de grame pentru intin foile pe masa de lucru 2 lingurite rase de bicarbonat de sodiu nu cu varf Crema 750 ml smantana lichida pt frisca rece de la frigider 400 gr lapte condensat 1 cutie 100 gr ciocolata alba in plus, putin unt si lapte pt a topi ciocolata 50 gr fulgi de cocos INSTRUCTIONS
Foi Prima data punem la foc mic intr-o oala medie, untul, zaharul, mierea si ouale si amestecam incet pana ce zaharul sa topit complet. Se ridica de pe foc si se adauga bicarbonatul de sodiu Dupa ce am adaugat bicarbonatul de sodiu amestecati energic pana ce amestecul devine spumos, dupa care adaugati cacao cate o lingura pe rand. Amestecati energic pana obtineti un amestec omogen. La final se adauga 450 gr faina, din nou amestecti pana obtineti un aluat omogen moale. Transferati aluatul pe masa de lucru si mai incorporati inca 50 de grame de faina lucrand usor aluatul cu mainile. Aluatul obtinut se imparte in 3 bucati egale. Intindeti foile pe rand, pe masa bine impudrata cu faina, in forma dreptunghiulara, dupa care transferati pe o hartie de copt. Decupati marginile, intepati aluatul cu o furculita din loc in loc, coaceti 10 minute la 180 °C
Crema Prima data se topeste ciocolata. Aceasta se rupe in bucati mici, se pune intr-o oala mica, de preferinta cu fundul dublu, peste care se adauga putin unt, si una doua linguri de lapte. Cand sa topit, daca nu are consistenta dorita de voi, mai adaugati cate putin lapte, o lingura pe rand, pana ajunge la consistenta dorita. Se lasa deoparte. Smantana si laptele condensat se pun intr-un bol incapator si se bat cu mixerul la viteza mare pana ce se ingroasa si ajunge la consistenta dorita. Aici, acum se adauga ciocolata topita si se amesteca cu o spatula sau lingura. Nu mai folositi mixerul.
Aranjam prajitura Se pune o foaie, apoi ⅓ din crema, cea dea doua foaie din nou ⅓ din crema si la final ultima foaie. Apasati usor cu mainile peste ultima foaie pentru a distribuii crema uniform, la final puneti deasupra restul de crema si presarati cu fulgi de cocos. Pofta va doresc!
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.