10 oua 9 linguri faina 10 lg zahar 6 linguri ulei vanilie 1 lg cacao rom un praf sare 100 gr ciocolata cu lapte 6-8 banane crema cafea 2 linguri ness 4 galbenusuri 500 ml lapte 6 linguri zahar 200 ml smantana dulce glazura caramel 200 gr zahar 200 ml smantana dulce 1 lingura amidon 200 gr alune caju
Mod de preparare
Ouale se separa in albusuri si galbenusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare. Cand devin dense, albe, se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se obtine o bezea tare.
Galbenusurile se freaca bine cu uleiul. Se incorporeaza apoi in albusuri.
Compozitia astfel obtinuta se imparte in doua. Intr-o jumatate se adauga vanilie, 5 linguri de faina cernuta cu praf de copt, se omogenizeaza usor cu o spatula. In cealalta jumatate, se adauga 4 linguri de faina cernuta cu praf de copt si o lingura de cacao, si putin rom. Se omogenizeaza la fel.
Se pregateste o tava de copt, prevazuta cu hartie pergament.
Se toarna compozitia alba, se niveleaza frumos, apoi se toarna compozitia cu cacao, si cu ajutorul unei furculite sau a unei scobitori, se marmoreaza frumos aluatul.
Se curata si se feliaza 2-3 banane, se asaza feliutele pe intreaga suprafata a pandispanului, apoi se presara si bucatale marunte de ciocolata.
Se pune la copt, in cuptorul preincalzit, la foc mediu, aproximativ 30-35 minute.
Se scoate si se lasa la temperat.
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul, se adauga putin lapte sa se omogenizeze, apoi restul de lapte si se transfera compozitia pe foc, unde se amesteca pana se incheaga. Se lasa sa se raceasca. Se adauga nessul si se freaca bine.
Smantana se mixeaza spuma, se incorporeaza in crema de cafea.
Pandispanul se unge cu aceasta crema, se asaza feliute de banane.e caramelizeaza putin zahar, se adauga alunele caju si se amesteca, apoi se toarna compozitia pe o foaie pergament. Se lasa la racit, apoi se toaca grosier.
Din 200 gr de zahar, se prepara un caramel, se adauga smantana lichida si putin amidon. Compozitia obtinuta se toarna peste banane si se da la rece toata prajitura.
Se scoate, se orneaza pe fiecare feliuta de banane cu alune caramelizate si se portioneaza.
Este o prajitura savuroasa, plina de arome si de texturi.
13590353_302718810064547_3969640851199907900_n
13645129_302718813397880_8525390615508166126_n
13654252_302718816731213_5493503753613659920_n
13590353_302718810064547_3969640851199907900_n
13645129_302718813397880_8525390615508166126_n
13654252_302718816731213_5493503753613659920_n
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.