1 kg faina alba tip '00' 4 oua ( doar galbenusurile) 50 gr drojdie proaspata ( 2 cuburi ) 100 gr zahar 550 ml lapte 100 gr unt ( sau margarina) 1 lingurita rasa cu sare ulei ( pentru prajit) zahar pudra ( pentru pudrat)
Amestecam intr-un bol drojdia maruntita cu zaharul si laptele caldut ( NU fierbinte ! ).
Separam albusurile de galbenusuri.
Adaugam galbenusurile in bolul cu drojdie si amestecam bine .Untul il topim si il lasam apoi sa se raceasca si il adaugam in bol.
Amestecam ingredientel bine cu ajutorul unui tel.
Separat amestecam faina cu sarea si o adaugam in bol si framantam pana obtinem un aluat neted si elastic.Acoperim si lasam la dospit la loc cald .
Cand aluatul a dospit il punem pe masa si i mai framantam putin pentru a scoate aerul din el.Impartimi aluatul in 50 bucatele cele le rotunjim intre palme si le asezam pe patratele de hartie de copt.
Se acopera gogosile si se lasa la dospit inca o ora ( cel putin) .
Punem ulei intr-o tigaie mai adanca si lasam sa se incinga bine.
Prajim gogosile pe ambele prarti si le scoatem pe un servet de hartie pentru a elmina uleiul in exces.
Pudram cu zahar pudra dupa preferinta fiecaruia.
656x440_gogosi-berlineze-330934
656x440_gogosi-berlineze-330934
656x440_gogosi-berlineze-330934
656x440_gogosi-berlineze-330934
656x440_gogosi-berlineze-330934
656x440_gogosi-berlineze-330934
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.