PENTRU BLAT 250g de unt,moale 450g de făină 140g de zahăr fin 140g de zahăr brun 5 ouă mari 4 linguri de miere 2 linguriţe praf de copt 1 linguriţă de scorţişoară 1 linguriţă mix de condimente pentru prăjituri ½ linguriţă de cuişoare măcinate ½ linguriţă de ghimbir măcinat ¼ linguriţă de sare 4 linguri de lapte bătut
PENTRU UMPLUTURA SI GLAZURA 200g gem de zmeură 200g de zmeură, plus extra pentru decorat (opţional) 250g de unt, moale 200g cremă de brânză 200g de zahăr pudră, cernut, plus extra pentru presărat (opţional)
Se încălzeşte cuptorul la 160° C/gaz 3. Se ung şi se tapetează cu hârtie de copt trei forme de tort de 20cm. Se pun toate ingredientele pentru blat într-un bol şi se bat până se obţine o compoziţie fină, care se împarte între cele trei forme şi se coace 25 de minute. Se scot blaturile pe un grătar şi se lasă la răcit. Se taie fiecare blat pe jumătate, ca să se obţină două discuri. Se pasează ca un piure gemul de zmeură şi zmeura, apoi se întinde peste cinci jumătăţi de blat. Se suprapun straturile ca un sandvici, punând în vârf blatul neuns. Se acoperă tortul cu folie alimentară. Se aşază deasupra o formă de tort întoarsă invers, ca o pălărie, cu trei căni peste ea. Se lasă peste noapte. Se bat untul, brânza şi zahărul pudră, apoi se întinde glazura peste tort. Se decorează cu zmeura rămasă şi cu zahăr pudră.
83009474_VQPQKXX3
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.