Blat: 5 oua 100 g zahar 30 ml lapte 140 ml ulei 50 g gris macinat fin 40 g cacao 70 g faina 2 linguri de miere 1 lingurita de praf de copt 1 plic zahar vanilat
Galbenusurile se bat cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc si devin ca o crema. Faina se amesteca cu praful de copt, cacaoa si grisul si se adauga la crema de galbenusuri. Se adauga apoi laptele, uleiul si mierea. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se incorporeaza apoi usor in compozitie. Compozitia se imparte in 2 parti si se coc 2 foi intr-o tava ( 25 / 35 cm ) tapetata cu hartie de copt, in jur de 15 minute fiecare. Posibil si mai putin, in functie de cuptor. Foile se lasa la racit pe un gratar, fara a scoate hartia.
crema : 400 ml smantana dulce pentru frisca 2 linguri zahar 2 linguri lapte condensat 5 g gelatina esenta de vanilie
Gelatina o punem la inmuiat in 2 linguri cu apa rece. Smantana rece se bate pana incepe sa se `lege`, moment in care adaugam zaharul si mai batem putin. Gelatina o topim la microunde, apoi o amestecam cu laptele condensat, amestecand repede si energic, sa nu se formeze cocoloase de gelatina. Turnam peste frisca batuta si omogenizam. Trebuie sa fie o crema pufoasa, care nu curge.
Glazura 1: 60 g ciocolata amaruie 35 g unt 1 lingura ulei 1 lingurita apa
Ciocolata o topim la foc mic sau la microunde impreuna cu untul, apa si uleiul. Omogenizam si lasam la racit.
Glazura 2: 100 g ciocolata amaruie 50 g unt 50 ml frisca lichida
Procedam intocmai ca si la glazura 1. Pe unul din blaturi se pune jumatate din crema, se niveleaza, apoi se toarna usor glazura 1. Se niveleaza cat mai bine si se da prajitura la congelator pentru cateva minute, pana se intareste ciocolata. Se pune apoi restul de crema, se acopera cu cel de-al doilea blat. Se toarna deasupra glazura 2 si se niveleaza. Se da la rece pentru cateva ore. Se portioneaza cu un cutit bine ascutit si incalzit in apa fierbinte sau in flacara de la aragaz.
59726996_XUCMINS
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.