Blat: 7 albusuri 150 g zahar pudra 3 1/2 linguri jumate ulei 3 1/2 linguri jumate apa 90 g faina 1 plic praf de copt 40 g nuci macinate Crema de vanilie: 7 galbenusuri 400 ml lapte 180 g zahar pudra 3 pliculete de zahar vanilat 3 linguri amidon 100 ml frisca lichida Nuci pralinate: 100 g zahar 100 g nuca
Blat: Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul pudra si mixeaza pana devine o bezea tare. Adauga uleiul si apa si mai mixeaza cateva secunde. Cerne faina amestecata cu praful de copt, apoi adaug-o lingura cu lingura peste albusuri, amestecand usor, cu miscari circulare pentru a nu elimina aerul din albusuri. Adauga si nuca macinata si coace blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade intr-o tava (35/25 cm) tapetata cu hartie de copt pentru 25 minute sau pana trece testul scobitorii. Cat timp este blatul in cuptor prepara crema . Crema: Pune laptele la fiert intr-o craticioara. Amesteca galbenusurile cu zaharul pudra, amidonul si laptele fierbinte si pune amestecul pe foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa ca o budinca. Ia de pe foc, adauga vanilia si lasa budinca la racit. Mixeaza frisca bine apoi adaug-o peste budinca racita si amesteca usor cu o spatula pana ce este bine incorporata. Pune crema peste blatul racit, niveleaza bine si baga prajitura la frigider. Pune 100 g de zahar intr-o craticioara la caramelizat, pana ajunge la culoarea chihilimbarului. Adauga nuca intreaga, amesteca bine, apoi pune caramelul pe o tava/tocator tapetat cu hartie de copt. Lasa nuca la racit pana se intareste bine caramelul apoi zdrobeste-o cu un sucitor. Presara nuca peste prajitura si las-o la rece pentru minim 3-4 ore.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.