Timp de preparare: 15 min Timp de gatire: 25 min Gata in: 50 min
Ingrediente
1 linguriță de unt 3 linguri de zahăr 85 g făină 45 g făină de porumb 950 ml lapte 200 g zahăr 3 lingurițe esență de vanilie scorțișoară (opțional)
Preparare
Kazandibi sau, cum i-am spune noi, budincuță coaptă de lapte.
Mulți l-au declarat cel mai bun desert turcesc. Nu putem să îi aprobăm sau nu decât dacă îl încercăm întâi. Bine că se face extrem de ușor! Astfel:
Preîncălzește cuptorul.
Unge o tavă cu unt. (poate fi una de chec sau de prăjitură, nu contează).
Presară un strat subțire dar compact de zahăr deasupra (cele 3 linguri). Dă tava la cuptor până zahărul prinde o ușoară culoare de caramel.
Între timp, într-o cratiță care nu lipește combină făina cu făina de porumb și laptele, amestecând din când în când cu o lingură de lemn să nu se lipească. La foc mediu pentru aproximativ 10 minute sau până când obții o cremă omogenizată. Adaugă apoi restul de zahăr, amestecând bine de tot. Dă de pe foc. Adaugă vanilia, amestecă bine.
Toarnă compoziția în tavă și dă la cuptorul încins, pentru 15-20 minute.
Las-o să stea un pic la răcit (cel mai bine faci asta dacă pui tava cu totul într-un vas cu apă rece) și apoi scoate desertul pe farfurie, răsturnându-l cu fundul în sus.
26869916_m-e1440158435787
26869916_m-e1440158435787
26869916_m-e1440158435787
26869916_m-e1440158435787
26869916_m-e1440158435787
26869916_m-e1440158435787
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.