1 borcan compot de visine (700 g) sau visine congelate
Umplutura :
6 oua
200 g zahar
200 g nuci macinate
3 lg faina
Crema cafea :
3 galbenusuri
150 g zahar
2 lg cacao
100 ml cafea espresso tare
200 g unt
50 g zahar pudra
Decor :
50 g ciocolata rasa
Mod de preparare :
Aluat fraged : framantam toate ingredientele, apoi intindem foaia in tava (25*35 cm, dar cred ca merge si intr-o tava mai mare) tapetata cu hartie de copt. Deasupra intindem gem de capsuni si visinele scurse din compot, fara samburi. Umplutura : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi galbenusurile, iar la urma faina amestecata cu nucile macinate. Amestecam cu o lingura, prin miscari circulare. Intindem umplutura peste visinele din tava. Coacem prajitura , in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 35-40 minute. Facem testul scobitorii. Lasam prajitura sa se raceasca. Crema cafea : mixam galbenusurile cu zaharul, cu pudra de cacao si cafeaua espresso tare, racita. Punem pe foc mediu, circa 5 minute, amestecand mereu . Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma cu cele 50 g zahar pudra, apoi in el adaugam cate o lingura din crema cu cacao rece. Crema obtinuta o intindem peste prajitura rece. Decor : peste prajitura radem 50 g ciocolata cu lapte, sau ciocolata neagra, alba, fiecare cum doreste. Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore. Se feliaza foarte usor.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.