Ingrediente blat: 6 ouă, 150 g zahăr, 120 g făină, esenţă de rom, sare;
Ingrediente cremă: 400 g iaurt de căpşuni, 250 g brânză de vaci, 150 g zahăr pudră, 10 g gelatină, 10 trufe de ciocolată;
Ingrediente glazură – două plicuri budincă de căpşuni, 750 ml lapte, 120 g zahăr, 50 g unt;
Mod de preparare: se pregăteşte blatul, mixând albuşurile cu un praf de sare, apoi cu gălbenuşurile, cu făina şi esenţa. Se pune într-o formă cu margini detaşabile, unsă şi tapetată cu hârtie de copt şi se coace 20 de minute. Blatul se lasă să se răcească.
Se prepară şarlota amestecând iaurtul cu brânza, cu zahărul pudră şi, la sfârşit, cu gelatina pregătită conform instrucţiunilor de pe plic. În forma cu margini detaşabile se aşază prima jumătate de blat, se toarnă deasupra crema fină de iaurt, se presară bucăţi mici de trufe, se acoperă cu cealaltă jumătate de blat şi se presează uşor. Deasupra se toarnă budinca fierbinte, omogenizată cu untul. Se dă la frigider câteva ore să se întărească. Se ornează cu jumătăţi de căpşune trase în ciocolată şi cu restul de ciocolată rămasă şi se lasă 30 de minute să se întărească.
reteta-tort-de-ciocolata-cu-capsune-620x413
reteta-tort-de-ciocolata-cu-capsune-620x413
reteta-tort-de-ciocolata-cu-capsune-620x413
reteta-tort-de-ciocolata-cu-capsune-620x413
reteta-tort-de-ciocolata-cu-capsune-620x413
reteta-tort-de-ciocolata-cu-capsune-620x413
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.