8 oua, 8 linguri de zahar, 8 linguri de faina,4 linguri de ulei , 2 linguri de cacao , razatura de lamaie. Crema de vanilie : 1 plic budinca vanilie, 5 linguri zahar, 500 ml lapte Crema de ciocolata : 1 plic budinca de ciocolata, 5 linguri zahar, 500 ml lapte Se prepara cele 2 creme. Facem si un sirop din 200 grame zahar ,500 ml apa si esenta rom. Trebuie sa astept sa se raceasca si nu am timp mereu. cand lucram la laborator niciodata nu-l fierbeam, doar se topeste zaharul amestecand.
Pentru ornat avem nevoie de frisca lichida si ciocolata amaruie pe care o topim si o diluam cu ulei, pentru luciu si pentru a o subtia.
Preparare
Separam albusurile de galbenusuri , mixam galbenusurile cu 4 linguri cu zahar pana obtinem o pasta si se topeste zaharul dupa care adaugam tot uleiul si omogenizam. Separat batem albusurile, la inceput fara zahar, cu viteza maxima la mixer, pana se face spuma tare, dupa care adaugam celelalte 4 linguri cu zahar si continuam mixarea pana se intareste (daca intoarcem castronul nu cade albusul ).Impartim compozitia in doua castroane , in primul castron punem 5 linguri de faina si razatura de lamaie si amestecam cu miscari circulare pana incorporam toata faina, iar in al doilea castron adaugam cele 3 linguri de faina amestecata cu 2 linguri de cacao...procedam la fel amestecand pana se incorporeaza toata faina. punem fiecare compozitie in tava ei de chec in care am pus hartie de copt si le bagam la cuptor.
Dupa ce s-au copt, facem testul cu scobitoarea sau o lama de cutit subtire, le scoatem de la cuptor si lasam sa se raceasca.
Scoatem checurile din forme si incepem procesul de creatie.
In tavile de chec punem folie alimentara si folie de aluminiu, si incepem asamblarea .
Taiem checurile in parti egale si punem :
1-chec alb ->crema de ciocolata ->chec negru->crema de vanilie->chec alb
2-chec negru->crema de vanilie->chec alb-> crema de ciocolata-> chec negru
Dupa ce ati terminat, acoperiti cu folie si le bagati in frigider pana a doua zi cand le ornati cu frisca si ciocolata.
media_147547567694983100
media_147547567694983100
media_147547567694983100
media_147547567694983100
media_147547567694983100
media_147547567694983100
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.