Ca să fac aceste minunate fursecuri, am cântărit 200 de grame de făină într-un castron încăpător, am adăugat un praf de sare și 1 plic de zahăr vanilat. Am omogenizat cele adăugate cu făina și am pus în castron 100 de grame de unt gras, tăiat cubulețe. Cu vârful degetelor, am încorporat untul în făină, până ce a căpătat un aspect omogen, nisipos. Am adăugat apoi 3 gălbenușuri proaspete și 1 lingură cu vârf de smântână fermentată, nerușinat de grasă, să fie de peste 35% grăsime, dacă se poate. Amfrământat rapid un aluat omogen, fără a insista prea mult. Imediat după ce ingredientele s-au omogenizat și aluatul s-a legat, m-am oprit din frământat. Am împărțit aluatul în 36 de bucăți egale, fiecare modelată sub formă de bilă. Am așezat pe un platou bilele de aluat, le-am înfoliat și le-am dat la frigider pentru o oră. Imediat ce-am dat aluatul la frigider, am pregătit și umplura. E nevoie să fie făcută din timp, lăsând-o să se odihnească până ce se vor umple fursecurile, pentru ca bezeaua să se mai lase și să nu crape fursecurile în timpul coacerii. Pentru umplutură, am bătut cele 3 albușuri despărțite de gălbenușurile folosite pentru aluat cu o pișcătură de sare, într-un castron încăpător, până ce s-a format o spumă densă. Am adăugat 100 de grame de zahăr în ploaie, treptat, și-am bătut în continuare până ce am obținut o bezea densă, în care zahărul s-a dizolvat complet. Pentru bezea, am adăugat 200 de grame de nucă măcinată, coaja rasă (doar partea galbenă) de la 1/2 de lămâie și 50 de grame de stafide. Am omogenizat totul cu o spatulă apoi am acoperit castronul cu folie alimentară și am lăsat umplutura să se odihnească cele 45-50 de minute, până ce-am început umplerea fursecurilor. Cu aproximativ 15 minute înainte să scot aluatul din frigider, am pornit cuptorul și l-am fixat la 190°C. Am presărat planul de lucru cu făină, la fel și sucitorul. Rând pe rând, am lucrat cu câte o bilă de aluat. Fiecare bilă de aluat am întins-o aproximativ circular, cât mai subțire posibil. Nu contează dacă marginile sunt ușor zdrențuite, de fapt asta chiar va crea un efect plăcut, până la final. Din fiecare bilă trebuie să se obțină un disc cu grosimea de 1-2 mm și diametrul de 12-13 cm. Am pus câte o linguriță cu vârf de umplutură pe discul de aluat întins apoi am adunat marginile de jur împrejurul umpluturii, formând un pachețel. Pe măsură ce-am modelat fursecurile, le-am aranjat pe tăvi acoperite cu hârtie de copt și mi-au rezultat două astfel de tăvi. Tavile cu fursecuri fragede ”Sărutările Măicuțelor” se coc pe rând în cuptorul preîncins la 190°C, la o înălțime medie. Timpul de coacere recomandat este de 12-13 minute, până când fursecurile devin ușor aurii, rumenindu-se puțin la vârf. Imediat ce am dat fursecurile la copt, mi-am pregătit la îndemână un castron cu zahăr pudră vanilat. De îndată ce am scos fursecurile coapte din cuptor, le-am tăvălit prin zahărul pudră. E nevoie să facem asta acum, cât sunt fierbinți, altfel zahărul nu mai aderă bine de ele. Atenție, fursecurile vor fi extrem de fragile în această fază, trebuie să lucrăm cu atenție. Dupa ce se tăvălesc prin zahăr pudră vanilat, fursecurile se așează în tăvi, până se răcesc bine. Abia după ce sunt complet reci le vom servi.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.