Pentru blat: 4 oua 4 linguri zahar (pudra) 2 linguri ulei 4 linguri pesmet de biscuiti (biscuiti macinati) 4 linguri nuca macinata 1 lingura faina 2 picaturi esenta de migdale Pentru bezea: 4 albusuri 125 g zahar 1 lingura zeama de lamaie In plus: 3-4 linguri gem de caise
Mod de preparare Prajitura cu gem si bezea:
Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana spuma de albusuri devine consistenta, lucioasa si face turturi atunci cand scoatem paletele mixerului. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de migdale se pun peste bezea si se amesteca usor. Urmeaza apoi pesmetul de biscuiti, nuca macinata si faina. Amestecam usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Turnam compozitia intr-o tava (20/30cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (150-160 grade cuptor electric, cu ventilatie) pentru cca 20-25 de minute, pana blatul se rumeneste usor.
Intre timp preparam si bezeaua. Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc bine de tot. Adaugam zaharul si mixam pana spuma de albusuri devine consistenta, lucioasa si face turturi atunci cand scoatem paletele mixerului. Punem si zeama de lamaie si mixam.
Peste blatul copt intindem un strat de gem de caise, apoi acoperim cu un strat de bezea
puteti folosi orice gem va place, eu pe cel de caise l-am considerat cel mai potrivit stratul de bezea poate fi pus si cu lingura, nu neaparat spritat peste prajitura
Dam din nou tava la cuptor pentru cateva minute, pana bezeaua se rumeneste usor.
Prajitura se lasa la racit, apoi se portioneaza.
prajitura-cu-gem-si-bezea-2
prajitura-cu-gem-si-bezea-2
prajitura-cu-gem-si-bezea-2
prajitura-cu-gem-si-bezea-2
prajitura-cu-gem-si-bezea-2
prajitura-cu-gem-si-bezea-2
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.