Ingrediente 150 g unt moale 150 g zahar pudra esenta de vanilie un praf sare 3 galbenusuri+ 1 ou 310 g faina 2 linguri cacao 4 linguri apa fierbinte Mod de preparare:
1. Pune untul intr-un castron incapator si bate-l putin, pana devine spumos. Adauga zaharul pudra si esenta de vanilie, apoi adauga 3 galbenusuri si amesteca dupa fiecare. 2. Pune faina peste compozitie si amesteca usor. Cand obtii o consistenta nisipoasa, pune jumatate din cantitatea de aluat pe blatul de lucru si framant-o cu mainile. 3. Intinde aluatul folosind podul palmei pe blat, apoi strange coca la loc. Da-i aluatului o forma cat mai dreptunghiulara, cu o grosime de ~1 cm, si baga-l la congelator. 4. Amesteca cele 2 linguri de cacao cu apa fierbinte, pune amestecul peste aluatul ramas in castron si incorporeaza-l. Procedeaza la fel si in cazul acestei jumatati de aluat, punand-o ulterior la congelator. 5. Dupa 40 de minute de stat la congelator, scoate aluatul de ambele culori si intinde-l putin. Taie excesul de aluat incat sa obtii o forma perfect dreptunghiulara, identica, pentru ambele culori. Excesul lasa-l deoparte la frigider in folie alimentara. 6. Bate un ou intr-un castron, unge unul din blaturi cu ou, si pune-l pe celalalt deasupra. Taie pe lungimea blatului dublu fasii de 1-2 cm latime. Unge o astfel de fasie alb negru pe lateral si deasupra cu ou, apoi lipeste-o cu o alta fasie inversata, incat sa creze aspectul unei table de sah. 7. Continua sa adaugi fasii in combinatii de alb negru, de fiecare data punand doua culori diferite una langa alta, si nu doua la fel. In sectiune, aluatul trebuie sa para o tabla de sah de 3/3 patratele. 8. Pune aluatul dreptunghiular la congelator. Scoate de la congelator excesul din aluatul cu ciocolata pe care l-ai taiat mai devreme. 9. Cand este inca in folie, intinde-l cat mai subtire cu facaletul si unge-l cu ou pe toata suprafata. Pune aluatul bicolor peste cel de ciocolata intins subtire, intr-una din margini. 10. Taie excesul de aluat intins, apoi ruleaza-l peste cel bicolor. Pune aluatul obtinut la frigider pentru o ora. Dupa ce timpul s-a scurs, scoate-l si taie-l in felii groase de 0.5 cm. 11. Coace fursecurile la 180° pentru 15-17 minute, sau pana cand cresc putin. Raceste prajiturele pe un gratar si pastreaza-le in caserole pentru a nu se intari.
13164404_825714894229449_7789406524363211609_n
fursecuri-tabla-de-sah-1024x622
13164404_825714894229449_7789406524363211609_n
fursecuri-tabla-de-sah-1024x622
13164404_825714894229449_7789406524363211609_n
fursecuri-tabla-de-sah-1024x622
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.