Ingrediente: Garnitura de branza: 250 g branza Philadelphia cu continut redus de grasime (15%) 50 gr zahar Pentru blat: 2 cani de faina (260 gr) un sfert de cana de cacao neindulcita (25 gr) 1 lingurita de praf de copt (3 gr) 1 lingurita de bicarbonat (3 gr) 1 cana de zahar (215 gr) 1 cana margarina la temperatura camerei (113 gr, eu am pus unt) 2 oua mari 250 ml lapte Glazura: 3 cani de zahar pudra (360 gr) 125 ml lapte 60 gr de ciocolata semi dulce, topita
Preparare: Etapa 1:
) Preincalziti cuptorul la 180C/350F. Vaporizati o tava de 34/22 cm (13/9 po) cu un spray vegetal sau ungeti-o cu un pic de ulei/unt.
Pentru garnitura de branza, bateti branza impreuna cu zaharul pana cand compozitia este omogena. Etapa 2:
Pentru prajitura, amestecati intr-un vas faina, cacaoa, praful de copt si bicarbonatul. Cu un mixer amestecati bine zaharul si margarina/untul. Adaugati ouale si continuati sa amestecati.
Incorporati amestecul de faina, praf de copt si bicarbonat alternand cu laptele si mixati pana cand aluatul este cremos si omogen. Etapa 3:
Varsati jumatate din aluat in tava pregatita dinainte.
Intindeti deasupra garnitura de branza si acoperiti-o cu restul de aluat. Bagati tava in cuptorul preincalzit si lasati-o pana cand prajitura este coapta, aproximativ 25 de minute.
La mine a durat 35 de minute. Puneti tava pe un gratar si lasati prajitura sa se raceasca complet. Etapa 4:
) Pentru glazura, mixati bine zaharul pudra, laptele si ciocolata pana cand totul este cremos. Intindeti uniform peste prajitura racita.In reteta se spune ca pentru a intinde mai usor garnitura, trebuie pusa cu lingura din loc in loc peste aluat si apoi intinsa cu o mica paleta de metal. Etapa 5:
Pentru glazura am pus ciocolata in lapte si am topit-o la microunde dupa care am adaugat zaharul si am amestecat totul foarte bine. Mi s-a parut ciocolata putina si glazura prea dulce. Am mai topit cam 75-100 gr de ciocolata amara (75% cacao) si am adaugat-o in glazura.
md-62969p81387
md-62969p81387
md-62969p81387
md-62969p81387
md-62969p81387
md-62969p81387
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.