500 ml lapte 4 galbenusuri 50 gr amidon 5 linguri zahar 500 ml frisca 10 g gelatina granule coaja de la o portocala ( bio daca se poate) 2-3 plicuri cu zahar vanilat 16 bucati piscoturi 150 ml suc de portocale
150 ml suc de portocale 2 linguri zahar 1plic Tort- Jelle Dr Oetker alb
felii de portocale
Preparare:
Etapa 1: Se pune pe foc laptele, si se lasa sa se infierbante, la foc incet.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si vaniliile, apoi adaugam amidonul, si amestecam usor.
Laptele fierbinte se toarna in fir subtire peste galbenusuri si se amesteca in continuu.
Dupa ce am turnat laptele, se pune pe foc si se lasa sa se ingroase, amestecand in continuu.
Se ia cratita de pe foc , se acopera cu o folie alimentara si se lasa la racit.
Etapa 2: Intre timp batem frisca si hidratam gelatina.
Coaja de portocale se taie in bucatele mici.
Dupa ce sa racorit crema , se dizolva gelatina si se adauga la crema, se amesteca foarte bine.
Se lasa la racit apoi se incorporeaza frisca batuta si coaja de portocala.
Etapa 3: Se ia o forma cu peretii detasabili , se aseaza piscoturi inmuiate cu zeama de portocale.
Crema obtinuta se toarna peste piscoturi si se da la rece pentru o ora.
Apoi se pregateste jeleul.
Etapa 4: Cele 2 linguri de zahar se amesteca cu plicul de jeleu si se toarna zeama de la portocale amestecand.
Se pune pe foc si se lasa un minut, se amesteca si se toarna apoi peste tort.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.