- 220 g biscuiti cu cacao - 120 g unt - 2 pachete branza dulce - 200 g zahar - 4 oua - 200 ml smantana pentru gatit - 160 g + 100 g ciocolata neagra - 100 g ciocolata cu lapte - 150 ml frisca lichida - 2 lingurite de ness
Etapa 1: Maruntim biscutitii, fie in tocatorfie intr-o punga mai groasa. Topim untul la foc mic, si pentru ca ne place, adaugam in untul topit 2 - 3 patratele de ciocolata neagra, tocata marunt, amestecand pana se dizolva. Turnam amestecul peste biscutiti si omogenizam bine. Ungem forma de cheesecake cu unt si asezam aluatul din biscuiti in forma, avand grija ca stratul sa fie uniform. Dam la cuptorul incins la 160 de grade timp de 10 minute, dupa care lasam sa se racoreasca.
Etapa 2: Intre timp pregatim umplutura pentru cheesecake. Taiem bucatele mici ciocolata cu lapte si 160 g ciocolata neagra si le topim intr-un vas la bain-marie, amestecand mereu.Branza o mixamcu zaharul si galbenusurile pana cand se omogenizeaza bine. Adaugam smantana, nessul si albusurile batute spuma. La final adaugam ciocolata topita, amestecam, si turnam umplutura peste blatul de biscuiti.
Etapa 3: Pentru ca mi se pare mai comod si mai sigur, cand coc ceva in forma de cheesecake, o asez in tava cuptorului, nu pe grilaj. In acest fel e mult mai usor de manevrat, mai ales cand avem compozitia lichida, iar daca se scurge din umplutura, aceasta nu va murdari cuptorul.
Etapa 4: Coacem la foc mediu, cam 170 de grade, timp de o ora, pana cand se incheaga umplutura. Pentru ca sa nu se crape, verificati ca este gata, mai lasati cateva minute la cuptor si apoi nu mai deschideti cuptorul si stingeti focul. Lasati cheececakeul cam o ora in cuptor, sa se raceasca.
Etapa 5: Scoatem de la cuptor si cu un cutit ingust desprindem marginile cheesecakeului de pereti, tot ca sa nu se crape, si lasam sa se raceasca, dupa care transferam pe o farfurie. Aceste tipsuri sunt utile, dar se poate ca totusi cheesecakeul sa se crape, depinde de cat de mult deschideti usa la cuptor cat timp se coace.
Etapa 6: Pentru topping pregatim un ganache de ciocolata, adica punem frisca la foc mic. Cand ajunge la punctul de fierbere, adaugam 100 g ciocolata neagra, taiata bucatele si amestecam pana se dizolva. Lasam sa se raceasca si sa se intareasca timp de cateva ore.
Etapa 7: Turnam ganache-ul peste cheesecake si dam la rece pana cand servim.Desi reteta e destul de lunga, nu e foarte complicata, iar rezultatul va merita orele de asteptare. Cel mai bine e sa faceti cheesecakeul cu o zi inainte de a-l servi, pentru a avea timp sa se raceasca si sa se intareasca ganacheul pe deasupra.
md-338595p549273
md-338595p549274
md-338595p549275
md-338595p549273
md-338595p549274
md-338595p549275
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.