500 gr foi de placinta (din acelea subtiri) 4 oua 300 ml iaurt 100 ml ulei 10 gr praf de copt 1 lingura cu varf faina 1 lingurita de sare 300 gr branza telemea sau feta optional seminte de susan pentru pus deasupra
Mod de preparare:
Lasam foile sa se dezghete la temperatura camerei si intre timp preparam umplutura. Un ou il amestecam cu branza data pe razatoarea mare, 3 albusuri le batem spuma apoi adaugam galbenusurile unul cate unul. Adaugam treptat uleiul, iaurtul si faina amestecata cu praful de copt si mixam usor la viteza mica pana se omogenizeaza.
Ungem cu putin ulei o tava de dimensiunea 25×30, recomand un pic mai mare pentru ca la mine foile au fost mai mari si a trebuit sa le indoi, dar m-am descurcat. Asezam o foaie si apoi punem 3 linguri de umplutura, apoi repetam si dupa 5 foi punem jumatate din amestecul de branza. Din nou foaie, 3 linguri umplutura si la 5 foi amestecul de branza. Apoi continuam pana se termina foile. Eu am avut un pachet de foi de 400g, daca folositi de 500g puteti imparti branza in 3 parti. Cand am pus ultima foaie in amestecul ramas se mai adauga 3 linguri de ulei, turnam totul deasupra apoi presaram seminte de susan. Coacem la 180 grade Celsius, timp de 30 minute. Lasam sa se raceasca 15 minute apoi taiem bucati si servim.
7
7
7
7
7
7
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.