Se fac 3 blaturi identice după cum urmează: Ingrediente pentru 1 blat: 4 ouă, 4 linguri zahăr, 4 linguri făină, ½ pliculeţ praf de copt. Cremă: 30 linguri lapte, 30 linguri zahăr, 30 linguri nucă măcinată, 500 g unt. Sirop: 300 ml apă, 4 linguri de zahăr.
Batem albuşurile spumă, adăugăm zahărul şi batem în continuare până rezultă o spumă tare. Adăugăm apoi treptat gălbenuşurile şi la final încorporăm făina amestecată cu praful de copt, folosind o spatulă şi amestecând de jos în sus.
Turnăm compozitia într-o tavă dreptunghiulară, de mărime potrivită tapetată cu hârtie de copt. Se introduce în cuptorul preîncălzit la 180º şi se lasă până trece testul cu scobitoarea.
Până se răceste blatul, pregătim crema. Astfel, se pune laptele la fiert împreună cu zahărul. Când a început să dea primul clocot se adaugă nuca, amestecând continuu până se îngroaşă bine. Se lasă la răcit, după care se amestecă cu untul.
Crema se împarte în 3.
Se caramelizează zahărul şi se adaugă apa, rezultând siropul.
Ansamblare: Blat, sirop, cremă, de 3 ori.
Se poate orna în diferite feluri, dar eu prefer acest tort simplu.
Poftă bună!
tort_cu_nuca
tort_cu_nuca
tort_cu_nuca
tort_cu_nuca
tort_cu_nuca
tort_cu_nuca
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.