6 oua 6 linguri de zahar 6 linguri de faina 3 linguri de apa 1 varf de cutit praf de copt
Pentru crema de branza:
500g branza de vaci 500ml lapte 1 plic budinca de vanilie 15g gelatina alimentara 3 linguri de zahar pentru budinca + 3 linguri de zahar pentru branza 2 plicuri zahar vaniliat 250ml frisca 50g ciocolata alba
Pentru toping:
aprox 1 kg de cirese 1 plic de gelatina rosie
Incepem cu blatul: Batem albusurile spuma tare apoi adaugam apa si mixam . Adaugam treptat zaharul si mixam pana acesta se topeste. Adaugam treptat galbenusurile mixand bine dupa fiecare. La sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o paleta de lemn usor sa nu se lase spuma. Coacem intr-o forma de 25×39, unsa cu putina grasime si tapetata cu faina, la foc potrivit timp de 15 – 20 minute.Facem proba cu scobitoarea si daca blatul e copt, il lasam sa se raceasca si apoi il taiem in doua pe orizontala.Pana se raceste blatul pregatim crema: Intr-o craticioara preparam budinca conform instructiunilor de pe plic si dupa ce oprim focul adaugam gelatina dizolvata in 3 linguri de apa rece. Amestecam in budinca pana gelatina se dizolva de tot si lasam sa se raceasca.Branza impreuna cu 3 linguri de lapte, zaharul, zaharul vaniliat o mixam bine . Adaugam budinca treptat si mixam, apoi frisca si ciocolata rasa. Amestecam si mai adaugam putina esenta de vanilie.Asamblam prajitura; Punem prima parte de blat, apoi jumatate din crema, a doua jumatate de blat si restul de crema. Deasupra asezam ciresele curatate de samburi.Bagam prajitura la frigider 3 ore apoi preparam gelatina de culoare rosie conform indicatiilor de pe plic, scoatem tava de la frigider si punem gelatina cu lingura pana acoperim prajitura complet.Lasam 10 de minute la rece prajitura sa se intareasca bine gelatina apoi in sfarsit putem sa o taiem felii.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.