Ingrediente Bezea cu nuca(2 blaturi) (acestea sunt ingredientele pentru un blat,repetati ingredientele pentru 2 blaturi cu bezea) -4 albusuri -80 gr zahar -130 gr nuca macinata -30 gr faina tip 550 -o lingurita rasa praf de copt -un praf de sare Viorica Stanimirescu Blat simplu (1 blat) -4 oua (marime XL) -130 gr zahar -100 gr faina( tip 550) -40 ml ulei de floarea soarelui -1 plic zahar vanilinat -1 praf de sare -1 lingura seminte mac(2 linguri ar fi bine ca se se vada mai bine semintele in blat) -un praf de sare Viorica Stanimirescu Crema -500 gr mascarpone(rece de la frigider ) -550 ml frisca -200 gr zahar pudra -2 plicuri cu gelatina(18 gr ×2 ) -2 linguri ness espresso -80 ml espresso rece (120 ml apa se fierbe cu 5 linguri pline cu espresso ) -1 lingura zaț de la espresso Viorica Stanimirescu Decor -60 gr ciocolata neagră -30 ml frișcă -1 lingura ulei de cocos (Se topesc impreuna pe baie de abur) Avelina -125 gr mascarpone -125 ml frișcă Se mixeaza impreuna pana se leaga si devine o crema tare (mascarpone si frisca sa fie rece de la frigider) Viorica Stanimirescu Kranz -100 gr zahar brun -50 gr nuca taiata Se caramelizeaza zaharul Se pune nuca Se toarna pe o hartie de copt iar cand este rece se zdrobeste Viorica Stanimirescu Bezea cu nuca
Albusurile se mixeaza cu sarea si zaharul Se pune nuca,praful de copt si faina Se amesteca usor cu o spatula Pregatim din timp o tava (42×28) tapetata cu hartie de copt Punem bezeaua in tava si o nivelam bine Coacem bezeaua la 160 grade timp de 20 minute(o verificam sa nu se arda) Cand am terminat de copt prima bezea bagam urmatoarea tava in cuptor si coacem a doua bezea. Viorica Stanimirescu Blat simplu
Galbenusurile le mixam cu uleiul bine Albusurile le mixam cu zaharul,sarea si zaharul vanilinat Punem galbenusurile mixate peste albusuri si mixam cateva minute Faina cu semintele de mac se amesteca si se incorporeaza usor in amestecul cu oua Într-o tava (42×28) tapetata cu hartie de copt punem compozitia si coacem la 160 grade timp de 20 minute(verificati cu o scobitoare) Viorica Stanimirescu Crema espresso
Mascarpone cu zaharul se amesteca usor cu un tel(nu cu mixerul) Se adauga cafeau rece si se amesteca usor tot cu telul Se pune si ness espresso,zatul si se amesteca usor Gelatina se adauga in fir subtire mixand usor cu mixerul de mana Crema se lasa 30 minute la frigider Dupa 30 minute mixam frișcă lichidă,scoatem crema de la frigider iar cu o spatula o incorporam in crema Atentie la crema Prima sa taiat pentru ca mascarpone a fost la temperatua camerei si am mixat cu mixerul A trebuit sa fac alta crema si nu sa mai taiat! Viorica Stanimirescu Montare prajitura
-Bezea cu nuca -Crema espresso -Blat simplu cu mac -Crema espresso -Bezea cu nuca -Crema espresso Bagam la rece pana a doua zi Taiam prajitura in bucati egale Peste fiecare bucata punem glazur de ciocolata Facem cate 3 aveline pe fiecare bucata de prajitura Punem krant pe fiecare bucata iar pe fiecare avelina seminte de rodie! O prajitura nemaipomenit de gustoasa!
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.