Prăjitură cu cremă de ciocolată şi frişcă – Ingrediente (1 tavă)
Pentru blat
8 ouă
250 g margarină
120 g zahăr
120 g făină
30 g cacao
1 praf de copt
1 praf de sare
Pentru crema de ciocolată:
300 ml frişcă lichidă neîndulcită
300 g ciocolată neagră menaj
Pentru crema de frişcă:
300 ml frişcă lichidă îndulcită
½ fiolă esenţă de vanilie
Pentru glazură:
300 g ciocolată neagră menaj
2 linguri de ulei
Prăjitură cu cremă de ciocolată şi frişcă – Mod de preparare
Spargi ouăle şi separi albuşurile. Le baţi spumă cu mixerul şi adaugi un praf de sare. Pui zahărul şi baţi în continuare până devine o cremă mai tare. Adaugi gălbenuşurile, apoi margarina topită şi răcită. Cerni făina şi pudra de cacao, le amesteci, şi adaugi praful de copt şi-l pui în ploaie, peste compoziţie. Amesteci cu o lingură de lemn de sus în jos, uşor, până se omogenizează. Torni aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi introduci în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, circa 40 de minute. Când este gata, scoţi pandişpanul şi-l laşi să se răcească.Rupi ciocolata bucăţi şi o topeşti în frişca lichidă pe baie de aburi. Laşi la răcit şi apoi baţi bine cu mixerul până când crema se întăreşte. Dai la
frigider.Baţi frişca lichidă până se îngroaşă bine. Adaugi esenţa de vanilie şi amesteci. Pentru glazură, rupi ciocolata bucăţi şi o combini cu uleiul într-un vas pe baie de aburi, până se topeşte bine.Tai pandişpanul de cacao în trei bucăţi pe orizontală. Pui prima foaie pe o tavă, ungi cu crema de cacao, aşezi cea de-a doua foaie şi apoi torni crema de frişcă. Uniformizezi şi aşezi cea de-a treia foaie de pandişpan. Acoperi cu glazura de ciocolată şi apoi dai la frigider 1-2 ore. Tai prăjitura în momentul servirii şi decorezi cu bucăţele de pepene roşu.