Coji - 100 ml ulei, 200 ml apa, 200 gr faina, 7 oua, 1 praf de sare.Crema - 800 ml lapte, 100 gr amidon, 3 oua, 1 lingurita extract de vanilie, 1 praf de sare, 150 gr zahar.Decor - 250 gr frisca , zahar farin vanilat.
Instructiuni preparare
Apa, uleiul si sarea se fierb intr-un vas pana se atinge punctul de fierbere.
Se adauga intreaga cantitate de faina si se amesteca repede cu o paleta pentru a asigura inglobarea intregii cantitati de faina.
Amestecam pana ce aluatul se desprinde usor de peretii vasului si se retrage continuand amestecarea pana scade temperatura.
Se incorporeaza ouale ( unul cate unul) prin amestecare continua ingloband, concomitent, si o mare cantitate de aer.
Turnarea aluatului se face cu posul prevazut cu dui (varf rotund) , in batoane de 10-12 cm.
Coacerea se realizeaza la temperatura ridicata (180 gr), apoi la temperatura moderata (120 gr), fara a deschide cuptorul in primele 10-15 minute.
Coaja dupa coacere trebuie sa fie uscata. Capacele la eclere se taie numai pe o latura si se umplu cu crema de vanilie(vezi reteta ) calduta.
Cand crema de vanilie s-a racit punem frisca intr-un pos cu sprit (varf stelat ).
La fiecare ecler , peste crema de vaniliese aseaza un strat de frisca . Se introduc la rece pentru minim 1 ora.
Pudram eclerele cu zahar farin vanilat inainte de servire .
Albumul selectat nu contine nici o poza.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.