Pentru aluat: 1,5-2 kg faina 50 g drojdie 150 ml lapte sare 100 g zahar 250 g iaurt cremos 6 oua 500 ml ulei pentru prajit Sos caramel: 150 g zahar 100 ml apa 4-5 banane 200 g crema de vanilie Pentru ornat: 200 g dulceata de caise zahar pudra cu aroma de vanilie
Mod de preparare
Pentru aluat, se prepara mai intai o maia din drojdie, putin zahar, o mana de faina si laptele caldut, care se lasa la odihnit cateva minute, pana cand incepe sa-si mareasca volumul.
Se cerne faina intr-un vas incapator, se face o adancitura la mijloc unde se pun ouale amestecate cu zaharul, putina sare si iaurtul, apoi se adauga maiaua si incorporeaza faina de pe margini.
Se framanta un aluat nu foarte ferm, care se va lasa la crescut pana cand isi va dubla volumul.
Cu mainile umezite cu putin ulei, se formeaza din aluat, gogosi de forma rotunda care se aseaza pe un platou infainat si se lasa din nou la crescut cateva minute.
Se incinge uleiul intr-o tigaie adanca si se scufunda cate 5-6 gogosi in el.
Se prajesc gogosile pe ambele parti, apoi se scot pe prosoape absorbante pentru a se elimina surplusul de grasime.
Pentru sosul caramel, se pune zaharul la caramelizat, apoi se stinge cu apa si se lasa pe foc pana cand se topeste tot zaharul.
Se adauga bananele taiate in bucati, se amesteca cateva minute pe foc apoi se paseaza cu ajutorul unui blender.
Se lasa sosul la racit si se amesteca cu o crema de vanilie preparata dupa reteta clasica.
Cu ajutorul unui posh se umplu gogosile cu aceasta crema, apoi se pudreaza cu zahar si se orneaza cu dulceata.
13669774_307516209584807_2912246297968733206_n
13669774_307516209584807_2912246297968733206_n
13669774_307516209584807_2912246297968733206_n
13669774_307516209584807_2912246297968733206_n
13669774_307516209584807_2912246297968733206_n
13669774_307516209584807_2912246297968733206_n
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.