350 g iaurt simplu cremos (tip cel grecesc ) 150 ml smantana pentru frisca 200 g zahar pudra 5 folii de gelatina ( 10 g ) 250 g fructe proaspete (am folosit mure,capsune,coacaze rosii ,afine ) 1 lingurita extract de vanilie (esenta sau zahar vanilat ) 10-11 piscoturi fructe proaspete pentru decor
Mod de preparare
Dupa cum am spus ,se prapara extrem de simplu.Intai punem gelatina la hidratat in apa rece. Iaurtul il amestecam cu zaharul pana ce acesta se topeste .Folositi un iaurt gras,cremos sau unul normal bine scurs.
In aceasta compozitie punem vanilia si fructele taiate,dupa caz in bucatele micute. Gelatina o topim la baie de aburi sau la microunde ,fara a o fierbe si ,dupa ce s-a racit ,o incorporam la frisca.
Mixam smanatana pentru frisca si o amestecam cu gelatina. Pentru a nu se forma cocoloase de gelatina ,puneti cate doua -trei linguri de frisca in gelatina si amestecati delicat ,apoi incorporati la frisca ramasa.
Amestecam cele doua compozitii cu miscari usoare de sus in jos. Acoperim cu folie alimentara o forma de chec si turnam compozitia si deasupra punem piscoturile. Eu nu le insiropez pentru ca imi plac asa dar ,daca va plac mai moi treceti-le printr-un sirop sau zeama din compot.
Sau, preparati un sirop din 150 ml apa ,1 lingura de zahar (sau dupa gust) si vanilie, toate amestecate pana se topeste zaharul. Puneti la rece cateva ore sau cel mai bine,peste noapte.
Rasturnati prajitura pe un platou si decorati-o cu fructe proaspete, frisca sau ciocolata.
media_146761333821832000
media_146761333821832000
media_146761333821832000
media_146761333821832000
media_146761333821832000
media_146761333821832000
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.